BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89
HABER /  DÜNYA

Arafat'ın eşinden özel hayat bombaları

Yaser Arafat'ın büyük aşkı Süha Arafat ilk kez özel hayatı hakkında böyle açık konuştu. Arafat için kaderimdi ama evlenmezdim dedi.

Abone ol

Yaser Arafat'ın eşi Süha Arafat yıllar sonra suskunluğu bozdu özel hayatının bilinmeyenlerini anlattı.

Arafat ile evlendiğinde henüz 29 yaşındaydı. Aralarında 33 yaş fark vardı üstelik de Hrıstiyandı... Nikahında gelinlik bile giymemiş evliliği 2 yıl dünyadan saklanmıştı.

İşte böyle bir aşkın kahramanı olan Süha Arafat geriye dönüp baktığında şöyle diyor; "Onunla hayatım zordu, onsuz daha da zor. Arafat ismiyle onur duyuyoruz ama başıma gelecekleri bilsem, onunla evlenmezdim."

suha-arafat.jpgFilistin'in efsane lideri Yaser Arafat'ın eşi Süha Arafat ile röportajı Sabah Gazetesi için Nur Batur yaptı. Bomba söyleşi Sabah'ın manşetinden okurlarına duyuruldu.

İşte o söyleşiden bölümler;

GİZLİCE İMAM NİKAHI KIYDIK

*"Kaderimizin doğduğumuzda yazıldığına inanıyorum. Kuran'a inanıyorum. Hayatını değiştiremezsin. Arafat'la ortak kaderimiz çok daha önce başladı. 1986- 1987'de.. O sırada bir Fransız hukukçuyla nişanlıydım. Yaser'e âşık oldum. Tunus'ta gizlice imam nikâhıyla evlendik. Hatta nikâh ayrı odalarda kıyıldı. Gelinlik bile giymedim. Annem karşı çıktı. Uçağa atlayıp geldi. Arafat'la tartıştı. "

AYNEN HÜRREM GİBİYDİM

*"Şimdi annemin neden karşı çıktığını anlıyorum. Başıma gelecekleri bilseydim kesinlikle evlenmezdim. Büyük bir liderle birlikteydim ama yapayalnızdım. Aynen Hürrem Sultan gibi entrikalar içinde yaşadım. Diziyi kızımla birlikte seyrediyoruz. Bazen bana 'Kendini kime benzetiyorsun' diye soruyor. Kendimi, Hürrem gibi her şeyden kurtulacak kadar güçlü bir kadın olarak göremiyorum. O kadar çok entrika yaşadım ki anlatamam. Kızıma da 'Siyasetçilerden uzak dur' diyorum. Evlendiğimde herkes Arafat'ın kendisine ait olduğunu düşünüyordu. Kızımın yaşadıklarımı yaşamasına izin vermem."

suha-arafat-.jpgÖYLE KARİZMATİKTİ Kİ...

*"25 yaşında Filistin halkının karizmatik liderine âşık oldum. Bana hayatında sadece 2 kadına âşık olduğunu söyledi. İlki Beyrut'ta öldürülen Nada Yashuriti, ikincisi bendim. Çok önemli bir lider size geliyor ve bunu söylüyor. Tabii ki etkileniyorsun. Ama bin bir dedikodu yapıldı. Düşünebiliyor musun? Öyle karizmatikti ki! Yaser Arafat bile olsa sevmediğin adamla yaşayamazsın değil mi? Kimyan uyuşmuyorsa 22 yıl birlikte yaşamayı hayal edebiliyor musun?

ZENGİN AİLE KIZIYDI

*"Zengin bir aileden geliyorum. Hiçbir şeye ihtiyacım yoktu. Babam bankacıydı. Annem ülkemde çok önemli bir kadındı. Aktivistti. Annemin babası da Filistin'in en zenginlerinden biriydi. Yaser'le yaşamaya başlayınca her türlü sorunla karşılaştım. Güvenlik nedeniyle kilitli yerlerde yaşadım. Sürekli bir yerden diğerine gittim. Ne yapacağımı ve söyleyeceğimi bilemedim. Telefonda konuşamıyorsunuz. Hikâyem göründüğü gibi olmadı. Böyle bir pozisyonu olan bir adamın birçok düşmanı da oluyor ve tabii ilk düşmanı İsrail'di."

PİŞMANIM...
100 KERE TERK ETMEYE KALKTIM.


"Peki, yeniden yaşasaydın Arafat'la evlenir miydin?" deyince bir an bile tereddüt etmeden "Hayır" dedi. "Yani Arafat'la evlenmek bir hata mıydı?" "Hem hataydı hem de tam hata diyemiyorum. Bir kez başlayınca nasıl ayakta kalacağını bilemiyorsun. Ona 'Bu korkunç bir hayat. Hiç adil değil' dedim. Arafat'la birçok kadının evlenmek istediğini biliyorum. Ama o benim kaderimdi ve bunun için bir şey yapamam.

*"Onu yüz kere terk etmeye kalktım ama bırakmadı. Herkes nasıl izin vermediğini de biliyor. Arafat'ın maiyetindekiler çok iyi biliyor. O yanımdayken bile kendimi savunmak zorunda kaldım. Dedikodularla şahsiyetim acımasızca katledildi."

EVLİLİK TEKLİFLERİ ALIYOR

*"Birçok teklif alıyorum. Bazıları çok zengin ve etkili iş adamları. Bazen kendime 'Neden evlenmiyorum' diye soruyorum. Ama her zaman kahramanım Arafat'tı. Zengin bir erkekle evlenmek kolay. Aslında evlenirsem beni koruyacak biri olur hayatımda. Şimdi tek başına büyük mücadele veriyorum. Kendi kendime 'Neden evlilik teklifini kabul etmiyorsun' diyorum. İslam'da da yasal ama sonra hayır diyorum. Yaser sanki bana bakıyor gibi geliyor." "