BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Turisti evlilik vaadiyle dolandırdı

51 yaşındaki İngiliz turisti, 22 yaşındaki kız evlilik vaadiyle dolandır

Abone ol

Tatil için geldiği Marmaris'te tanıştığı 22 yaşındaki kız tarafından evlilik vaadiyle dolandırıldığını iddia eden 51 yaşındaki İngiliz turist, polise başvurarak şikayetçi oldu.

İngiltere'de 10 yıl öğretmenlik, daha sonra ise butik işletmeciği yapan Christopher Skillern, tercüman aracılığıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce tatil için geldiği Marmaris'te G.K. isimli kızla tanışarak arkadaşlık kurduklarını söyledi.

Arkadaşlıklarının ilerlemesinin ardından kızın ailesiyle tanıştığını belirten Skillern, ''Evlenme kararı aldık. Türk usullerine göre bir nişan töreni yaptık. Yüzüklerimizi takıp, kurdelesini kestik. Kıza ve ailesine para verdim, yemeklere ve gezmelere götürdüm. Marmaris ve Türkleri çok sevdiğim için ben de Türk olmak istedim. İngiltere'deki bütün mallarımı satarak evlenip Marmaris'e yerleşmeye karar verdim'' dedi.

İngiltere'ye giderek evlenme işlemlerini başlattığını anlatan Skillern, annesinin kanserden daha yeni hayatını kaybetmiş olmasına rağmen uçağa binerek Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

Evleneceği kişinin kendisini havalimanında karşılamadığını anlatan Skillern, ''Bunun üzerine kendisini aradım. Bana 'onu başka bir kadınla aldattığım için ilişkimizi bitirdiğini' söyledi. Yaptığım araştırma sonucunda daha önce 2 defa daha nişan yaptığını öğrendim. Bu nişanlanma olaylarının benim gibi yabancılarla olup olmadığını bilmiyorum'' diye konuştu.

Başka turistlerin de bu gibi olumsuzlar yaşamasının önüne geçmek için yaşadıklarını basınla paylaştığını ifade eden Skillern, çok üzüntülü olduğunu söyledi.

Türk kızla evlenmek için sünnet olduğunu belirten Christopher Skillern, şöyle konuştu:

''Nişanlım için villa kiraladım, hediyeler satın aldım. Ailesine 'süt parası' diye 25 bin lira verdim. Her şeyimi satarak Türkiye'ye geldim. 50 yaşından sonra sünnet olarak bir Türk gibi yaşamak istedim. Şimdi mağdur durumdayım. Maddiyattan daha çok manevi olarak kendimi çok kötü hissediyorum. Erkeklik gururumla oynandı. Bunun peşini bırakmayacağım ve yasal girişimlere başvurdum. Bütün aldığım şeyleri geri istiyorum.''

Skillern, açıklamasının ardından polis merkezine giderek G.K'dan şikayetçi oldu. Skillern'in savcılığa da suç duyurusunda bulunacağı kaydedildi.