BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32
HABER /  EKONOMİ

Bankalar kapkaç yaparken yakalandı

Bankalar sigorta şirketleri ile işbirliğine giderek müşterilerinin hesaplarına kapkaç yaptı.

Abone ol

Bankalar sigorta şirketleri ile işbirliğine giderek müşterilerinin hesaplarına kapkaç yaptı. Kredi kartı sahiplerinden habersiz yapılan “Kapkaç sigortası” hesap özetlerinde yakalandı.

Kredi kartı sahipleri sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle bankaları kapkaç yaparken yakaladıklarını iddia ettiler. Kapkaç, gasp, hırsızlık ve çalınma olaylarına karşı kredi kartlarını koruma amaçlı yapılan “Kapkaç sigortası” kart sahiplerinden habersiz yapılınca bankalar şikayet edilmekten kurtulamadı. Ekstrelerinde gördükleri bu yeni masrafla deliye dönen kart sahipleri bu bedelinin aylara bölünerek kendilerinden tahsil edildiğini kaydettiler.

İşte “İzinsiz kapkaç sigortası yapılmış!” başlığı ile öne çıkan şikayetler şöyle:

Kullanılmayan Kart Kapkaça Karşı Sigortalandı!

“Hiç kullanmadığım hatta ATM cihazına dahi sokmadığım kredi kartıma benden izinsiz olarak kapkaç sigortası adı altında 12 taksitle sigorta yapılmış. Ben bu durumu mail adresime ekstresinin gelmesiyle fark ettim ve hemen bankanın müşteri hizmetlerini arayarak benim böyle bir şey talep etmediğimi ve benden izinsiz olarak sigorta yapıldığını belirterek bunun iptalini istedim. Müşteri temsilcisi bilgilerimi kontrol ettikten sonra talebimin gerçekleştirileceğini ve borcun geri yükleneceğini söyledi. Ancak yeni bir ekstrem geldiğinde borcun geri yüklenmediği hatta 2’nci taksitin bulunduğunu gördüm. Tekrar aradığımda bu işlemi iptal etmediler.”

Öğrencilere De Yapıldı

“Bankadan aradılar bir sürü şey söylediler. Öğrencilerin hepsi kullanıyor, size özel hizmetimiz dediler. İstemediğimi söyledim fakat hesap özetime baktığımda sigorta bedelinin alındığını gördüm. İptalini istiyorum.”

İzinsiz Kapkaç Sigortası Yapılmış

“Haberim olmadan adıma kapkaç adında poliçe düzenlenmiş. Kredi kartı hesabımdan kapkaç sigorta bedeli adında 77.40 TL çekerek ve isteğim dışında onayım olmadan taksitlendirme yaparak beni borçlandırmış. Bu nasıl bir saçmalık? En kısa sürede iptal edilmesini istiyorum.”