BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

Tuzla'da büyük yangın!

Tuzla Organize Sanayi Bölgesindeki bir kimya fabrikada yangın çıktı.

Abone ol

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde Fasa isimli bir boya-vernik fabrikasında yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Uzun uğraşlar sonrası yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışması yapılıyor.

Olay yerine varan ilk itfaiye ekibinin havadan da müdahale edilmesi için destek istedi. Yangına ilk müdahaleyi Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) itfaiyesi yaptı. İhbar üzerine olay yerine Kadıköy, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Başakşehir, Ümraniye, Gaziosmanpaşa ve Kartal'dan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

PATLAMALAR OLUYOR, YARALI VE CAN KAYBI YOK

Ayrıca zaman zaman patlamaların olduğu belirtildi. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı can kaybı ve yaralının olmadığını söyledi. Metrelerce yükselen alevler kontrol altına alınamazken, dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görülebiliyor.

YANGIN BİTİŞİKTEKİ BİNALARA SIÇRADI

Alevler bitişikteki fabrikaya ve çevredeki binalara da sıçradı. 40 araç ve 150 personel ile yangına müdahale ediliyor.

HAVADAN MÜDAHALE HEMEN YAPILAMIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan havadan müdahalenin ancak 1 saat sonra yapılabişeceğini söyledi.

TÜRK KIZILAYI'NDAN DESTEK

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, Türk Kızılayı Tuzla Şubesi ve Marmara Afet Operasyon Merkezi'nden 2 öncü araçla olay yerine ulaşan 4 afet uzmanının ihtiyaç tespit çalışmalarına başladığı, bölgede çalışma yapan görevlilere destek sağlamak için de bir ikram aracının olay yerine sevk edildiği belirtildi.

aaaa.20130206154031.jpg