BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.441,13
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı.İşte yurtta beklenen sıcaklıklar...

Abone ol

Marmara ve Karadeniz'de sıcaklık artıyor güneyde kesimleri ise yeni yağışlı havanın etkisine giriyor. İşte yurtta hava durumu...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Afyon, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde görülecek yağışların, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve K.Maraş çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikyer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ile Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece artacağı, iç ve güney kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'de kuzdeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'de kuvvetlice (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Güneydoğu Anadolu, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve K.Maraş çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel , su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Kıyı Ege ile sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'de kuvvetlice (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, gece saatlerinde Kırklareli, Edirne ve Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu abah saatlerinde yer yer sis görülmesi bekleniyor.

EGE: Genellikle parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, gece saatlerinde Kıyı Ege'nin sağanak ve yer yer ök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın batı ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve K.Maraş çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın sabah saatlerinde doğu kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusunun aralıklı yağmurlu, kuzeydoğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Gümüşhane ve Bayburt, akşam saatlerinden itibaren Tokat çevrelerinin aralıklı yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin yüksekleri ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

screen-shot-2013-02-06-at-9.54.52-am.png

screen-shot-2013-02-06-at-9.54.57-am.png

screen-shot-2013-02-06-at-9.55.03-am.png