BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  GÜNCEL

Eski komutanlar cenazede buluştu

Ergenekon Davası'nda tutuklu bulunan emekli orgeneral Hurşit Tolon, kayınvalidesinin cenaze törenine katıldı.

Abone ol

Emekli orgeneraller Yaşar Büyükanıt, Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Tuncer Kılınç da törene katılan isimler arasındaydı. İlker Başbuğ ise  çelenk gönderdi.

Ergenekon Davası'ndan tutuklu yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'a kayınvalidesi Selime Nihal Otmar'ın cenaze törenine katılıyor. 2 gün cenaze izni alan Tolon, Kadıköy'de bulunan Şifa Camii'ne geldi. Cenazeye eski Genelkurmay Başkanları Emekli Orgeneraller Hüseyin Kıvrıkoğlu ile Yaşar Büyükanıt da katıldı. Tolon camiye gelişinde yaptığı açıklamada, "İçinde bulunduğumuz şartları biliniyorsunuz. Keşke son anlarında yanında olabilseydim" diye konuştu. tolon.jpg

"GÖNLÜM ARZU EDERDİ Kİ?"
Tolon, " Bildiğiniz gibi ben muhterem kayınvalideme son görevimi yapmak üzere burada bulunuyorum. İçinde bulunduğumuz şartları sizler biliyorsunuz. Gönlüm arzu ederdi ki keşke son zamanlarında o sıkıntılı dönemlerinde yanında bulunabilseydim de bu görevi daha fazla ifa edebilseydim. Bu imkanım olmadı bunun için de oldukça üzgünüm. Bütün bu işleri eşim yürüttü. Tabii bulunduğumuz şartlar içinde parçalanmış aile düzeni içinde son görevlerimizi yerine getirdik. Sizler ilgi göstermişsiniz lütfettiniz buraya kadar geldiniz. Hepinize ailem adına teşekkürleriniz sunuyorum" diye konuştu.

İLKER BAŞBUĞ'DAN ÇELENK
Cenazeye Eski Genelkurmay Başkanları Emekli Orgeneraller Hüseyin Kıvrıkoğlu ile Yaşar Büyükanıt da katıldı. Büyükanıt, Tolon'a taziyede bulundu. Cenazede Tolon'un eşi Ayla Tolon ve aile yakınları hazır bulundu. Cezaevinden tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise cenazeye çelenk gönderdi.tolon1.jpg

KOMUTANLARLA BİR SÜRE SOHBET ETTİ

Hurşit Tolon cenaze töreni öncesi Büyükanıt, Kıvrıkoğlu ve Kılınç ile bir süre ayaküstü sohbet etti. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Selime Nihal Otmar için helallik alındı. Ardından Otmar’ın tabutu cenaze aracına taşındı. Tolon da kayınvalidesinin tabutuna omuz verdi. Otmar’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü. Hurşit Tolon ise kendisini camiye getiren cezaevi aracıyla mezarlığa gitti. Mahkemeden 2 gün izin alan Tolon’un yarın akşam cezaevine geri döneceği belirtildi.