BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Yıldız Savaşları birbirini kovalayacak

Walt Disney, 2015-2021 arasında yeni Yıldız Savaşları üçlemesinin yanı sıra, efsanede geçen karakterlere odaklanan tekil filmler de çekileceğini duyurdu.

Abone ol

Walt Disney, bir yandan yeni 'Yıldız Savaşları' (Star Wars) üçlemesi çekilirken, diğer yandan film serisinin karakterlerinden esinlenen tekil filmler için hazırlık yapıldığını açıkladı.

Disney CEO'su Bob Iger, "Muazzam 'Yıldız Savaşları' karakterlerinden türetilmiş birkaç tekil film üzerinde çalışıyoruz" diyor.

Lawrence Kasdan ve Simon Kinberg'in yazdığı filmlerin 2015 ile 2021 arasında yayınlanması bekleniyor.

Jeffrey Jacob (J.J.) Abrams tarafından çekilen yedinci 'Yıldız Savaşları' filminin ise 2015'te seyirciye sunulması bekleniyor.

Walt Disney, George Lucas'ın şirketi Lucasfilm'i geçen Ekim ayında 4,05 milyar dolara satın almıştı. Satış sırasında, "en az üç yeni film" yapılacağı taahhüt edilmişti.

'Yıldız Savaşları' serisinin yedinci filminin senaryosu, Oscar ödüllü Michael Arndt tarafından yazıldı.

Tekil filmlerde odak noktası yan karakterler

Şirketin mali durumunu analistlerle tartışmaya hazırlanan Walt Disney'in tepe yöneticisi Iger, son planlarını CNBCE'ye anlattı.

Iger, son çeyrekteki gelir düşüşüne rağmen ileriki yıllara güvenle baktıklarını ve uzun dönemde büyümeyi sürdüreceklerini söyledi.

Bu arada, 'Yıldız Savaşları evreninin' parçası olmayacak "tekil filmler hakkındaki spekülasyonlara" değinen Iger, söylentilere açıklık getirdi.

Yıldız Savaşları'nın yedinci, sekizinci ve dokuzuncu filmlerini 2015-2021 döneminde çekeceklerini anlatan Iger, "Ama aynı dönemde başka bazı filmler da yayınlanacak" dedi.

Kasdan, daha önce ilk 'Yıldız Savaşları: Bölüm V - İmparator' ve 'Yıldız Savaşları: Bölüm VI - Jedi'ın Dönüşü' filmlerinin senaristliğini yapmıştı.

Bunlar, ilk 'Yıldız Savaşları' üçlemesinin ikinci ve üçüncü filmi. Ancak 'efsanenin' kronolojik sıralamasına göre beşinci ve altıncı bölümler.

Kinberg ise 'X-Men: Son Direniş', 'Bay ve Bayan Smith' ve Guy Ritchie yönetmenliğinde 2009'da çekilen 'Sherlock Holmes' filmlerinin senaristiydi.

Ain't It Cool Newssite'ın iddiasına göre, ilk tekil film cüce Jedia ustası Yoda karakteri üzerine odaklanacak.

Diğer tekil filmlerin odaklanacağı karakterlerin ise kelle avcısı Boba Fett ve sümüklü böceğe benzeyen çete lideri Jabba the Hutt olması bekleniyor.