BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Balıkesir ve Eskişehir'de orman yangını çıktı! Karadan ve havadan müdahale başladı

İki ilden orman yangını haberi geldi. Balıkesir ve Eskişehir'deki yangınlar uzun süren çalışma sonrası kontrol altına alındı.

Abone ol

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir ağılda çıkan yangında 3 koyun telef oldu, alevlerin sıçradığı 3,5 hektarlık otluk alan zarar gördü.

Ayyıldız mevkisindeki bir ağılda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredeki otluk alana da sıçrayan yangına 1 helikopter, 3 arazöz, 1 iş makinesi, 14 itfaiye aracıyla müdahale edildi.

Yangın esnasında ağılda bulunan 40 koyun tahliye edilirken 3 hayvan ise telef oldu.

Yaklaşık 2 saatlik çalışmayla söndürülen yangında, 3,5 hektarlık alanda hasar oluştu ve ağıl kullanılamaz hale geldi.

Eskişehir'de orman yangını

Eskişehir'de ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Eskişehir'in Han ilçesine bağlı kırsal Akhisar Mahallesi ile Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi Kıyır köyü arasındaki ormanlık alanda, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünce 11 arazöz, 3 dozer, 2 su tankeri ile ekipler sevk edildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü ve Karayolları 46. Şube Şefliği de yangın söndürme araçları, iş makineleri ve personel desteğinde bulundu.

Ayrıca, Eskişehir ve Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlıklarına bağlı ekipler, askerler, AFAD ve AKUT Arama Kurtarma Derneği görevlileri de söndürme çalışmalarına katıldı.

Yerleşim yerlerini tehdit etmeyen alevler, 232 personelin 9 uçak, 15 helikopter, 60 arazöz ve 4 dozerle yoğun çabaları sonucu kontrol altına alınarak soğutma çalışmasına başlandı.