BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  EKONOMİ

Bakanlar harekete geçti! İstanbul'da selin oluşturduğu zararlar giderilecek

İSTANBUL'da yaşanan sele ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Valiliğimiz koordinasyonunda selin şehrimizde oluşturduğu zararları en kısa sürede gidereceğiz" diye konuştu.

Abone ol

İstanbul'da meydana gelen selde hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet dileyen Bakan Kurum, "Bakanlığımız aşırı yağıştan zarar gören ilçelerde hasar tespit çalışmalarını sürdürmektedir. Valiliğimiz koordinasyonunda selin şehrimizde oluşturduğu zararları en kısa sürede gidereceğiz." bilgisini verdi.

"Vatandaşlarımızın gerekli ihtiyaçlarını karşılayacağız"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise yoğun yağışın neden olduğu su baskınlarından hasar gören Esenyurt'taki durum hakkında, Esenyurt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra selin etkili olduğu sokakta incelemelerde bulunan Bakan Selçuk'a İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da eşlik etti.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Selçuk, İstanbul'da yaşanan sel felaketine derinden üzüldüklerini belirterek şöyle konuştu: Allah bütün milletimizi, vatanımızı bu tür afetlerden korusun. Gerek valimizle kaymakamlarımızla beraber biz burada sahadayız. Vatandaşlarımızın gerekli ihtiyaçlarını karşılayacağız. Tedbirleri yerinde incelemek için buradayız. İnşallah hem sosyal yardımlar hem sosyal hizmetler olarak bütün tedbirleri, önlemleri alacağız onlar için.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kısa çalışma devam edecek! 25 yaş altı ve 50 yaş üstü sürprizi
Foto Galeri Kısa çalışma devam edecek! 25 yaş altı ve 50 yaş üstü sürprizi Galeriye Gözat