BIST 9.803
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,38
HABER /  SAĞLIK

Bakan Varank'tan koronavirüs ilacına ilişkin flaş açıklama: Çok önemli bir ilacı ürettik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan koronavirüse karşı ilaçla ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Bakan Varank, "Yerli ve milli olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı ürettik" dedi.

Abone ol

Bakan Varank "Kovid-19'a karşı yerli ve milli olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı ürettik." açıklamasını yaptı.
Bakan Varank, yerli sentez ilaçla ilgili "Ruhsatlandırma aşamasına gelmesi mutluluk ve gurur verici.Bu aşamadan sonra tedavide kullanılması ve ihracatı planlanıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altındaki bilim insanları tarafından geliştirilen Favipiravir isimli ilacın yerli sentezi görücüye çıktı.

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güzel ve ekibi ile Atabay Kimya Firması tarafından sentezlenip ruhsatlandırma aşamasına gelen yerli sentez ilacın ilk numunesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a sunuldu.

'Hem mutluluk hem de gurur verici'

Bakan Varank, "Yerli ve milli olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı üretmiş olduk. Ruhsatlandırma aşamasına gelmiş olması bizim açımızdan hem mutluluk hem de gurur verici." dedi.

Yerli sentez Favipiravir ilacının ruhsatlandırma aşamasının tamamlanması sonrasında, tedavide kullanılması ve ihraç edilmesi planlanıyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Dünya genelinde koronavirüs kaynaklı can kaybı 420 bini geçti
Foto Galeri Dünya genelinde koronavirüs kaynaklı can kaybı 420 bini geçti Galeriye Gözat