BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sadece 2 cezaevinde koronavirüs vakası var! Adalet Bakanlığı açıkladı

Koronavirüs salgını sürecinde Türkiye’deki cezaevlerinin durumuna ilişkin sunum yapan Adalet Bakanı Yardımcısı Uğurhan Kuş, Türkiye’de 439 cezaevinden sadece ikisinde koronavirüs vakası tespit edildiğini açıkladı.

Abone ol

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir toplanamayan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu başkanlığında dün toplandı.

Ceza infaz kurumlarında koronavirüsle mücadele

Pandemi sürecinde Türkiye’deki cezaevlerinin durumuna ilişkin komisyona sunum yapan Bakan Yardımcısı Kuş, tutukluların kendilerine emanet olduğu bilinciyle hareket ettiklerini, ceza infaz kurumlarında koronavirüsle mücadele kapsamında büyük bir başarı sağladıklarını belirtti. 

"Sadece 2 cezaevinde koronavirüs vakası var"

439 ceza infaz kurumundan sadece ikisinde Kovid-19 vakası bulunduğunu, durumu ağır veya entübe olan kimse bulunmadığını açıklayan Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, ceza ve infaz kurumlarındaki terör örgütü mensuplarının, dışarıda kamuoyu oluşturmak ve tahliye olmak için içeride Kovid-19 virüsünü bilerek bulaştırmak istediklerini, yapılan yazışma ve konuşmalardan anladıklarını da açıkladı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Emre Kınay muhabirin sorusunu duyunca ortalığı yıktı! 4 kişi zor zapt etti
Foto Galeri Emre Kınay muhabirin sorusunu duyunca ortalığı yıktı! 4 kişi zor zapt etti Galeriye Gözat