BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bartın Valiliği acı haberi duyurdu: 28 işçi hayatını kaybetti

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamanın yaşandığı esnada 110 işçi madende çalışıyordu. Bartın Valiliği, Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama sonrası 28 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Abone ol

TTK Amasra Müessese Müdürlüğünde patlama meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ölü sayısı 28 oldu

Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada hayatını kaybeden madencilerin sayısı 25'e yükseldi. 11 vatandaşımızın tedavi altında olduğu bildirildi.

Bakan Soylu ve Fatih Dönmez bölgede incelemelerde bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden kazasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunarak açıklama yaptı. Bakan Soylu, "2 ambulans uçak Zonguldak’taki havalimanına intikal etti. Burada sahra hastanesi oluşturuldu. Ambulansla Bartın’daki hastaneye intikal ettiriliyor. Hakikaten üzüntü duyduğumuz ve söyleyeceğimiz üzüntü duyduğumuz tablo ile karşı karşıyayız. 110 kişi kardeşim çalışıyormuş, bunların bir kısmı patlamadan hemen sonra çıktı, bir kısmı kurtarıldı.'' dedi.

"İlk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde”

Bakan Dönmez ise, “Havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor, kısmı göçükler var. İlk değerlendirmeye göre grizu patlaması oldu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksiklik yok. İçeride bir devam eden yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir, anında müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Şu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde” dedi.