BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.445,42
HABER /  POLİTİKA

Bakan Bekir Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'seccade' tepkisi! Erdoğan'ın adaylığına itirazlar...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kez daha aday olmasına yapılan itirazlar hakkında, "Anayasa Mahkemesi'ne taşımak beyhude bir arayış" dedi. Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabıyla basmasına da açıklamalarında yer vererek 'büyük saygısızlık' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3'üncü kez aday olmasına yönelik muhalefet partilerinin itirazı Yüksek Seçim Kurulu ( YSK)  tarafından geçtiğimiz gün reddedilmişti. YSK Başkanı Ahmet Yener, 'Erdoğan'ın adaylığının önünde engel yok. Kurulumuza yapılan itirazların reddine karar vermiştir.' demişti. İYİ Parti'den süreci Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacakları yönünde açıklama gelmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olmasına yapılan itirazlar hakkında bir kez daha konuştu. Bozdağ "Anayasa Mahkemesi'ne taşımak beyhude bir arayış. YSK'nın kararı anayasaya uygun ve doğru bir karardır" dedi.

"Bazıları 'Mücahit' Kılıçdaroğlu diyor..."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir iftar programında fark etmeyerek ayakkabıyla seccadeye basması tepkilere neden olmuştu. Bir tepki de Bakan Bozdağ'dan geldi.

Bozdağ, "Kılıçdaroğlu'nun ve yanındakilerin seccadeye ayakkabı ile basması büyük saygısızlık. Kılıçdaroğlu daha önce de başörtüsü için 1 metrekarelik bez parçası demişti. Bazıları 'Mücahit' Kılıçdaroğlu diyor. Biz daha önce seccadeye ayakkabı ile basan mücahit görmedik. Bunu kınamamak yanlış olur. Biz doğru olanı yapıyoruz. Din istismarı yapanlar oruç tutmadan iftara gidenlerdir." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ümit Çebi, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "mücahit" diye nitelendirmişti. Çebi, "13. Cumhurbaşkanı adayı, Sn. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı veda konuşmasının sonunda hadi bismillah diyerek bitirdi. Geliyor Mücahid Kılıçdaroğlu" demişti.

Çebi, daha sonra paylaştığı videoda ise, ''Bu ruha mücahit denir. Bizden görünenler, haçlı BOP ile, ortadoğuyu müslümanın kanı ve göz yaşları ile sularken ve zalime destek olurken. Bizden görünmeyen ise, BOP zulüm zihniyetine karşı mertçe mücadelesi taktirliktir. ALLAH zalimleri sevmez'' yorumunda bulunmuştu. Bu sözler siyasette uzun süre tartışılmıştı.

"Bizi şaşırtmadı"

Bozdağ, "Tek kişilik bir namazgahtır, temiz olması gerekmektedir. kimse ayakkabıyla basıp onu kirletemez. Bizim toplumumuzun medeniyet değerlerine, Müslümanların sembollerine çok büyük bir saygısızlıktır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun zihniyeti bizim için çok yadırgayıcı olmadı. Başörtüsüne bir metrekarelik bez parçası diyen, üniversitelere girilmesinin önüne geçmeye çalışan, kamuda başörtülü kadınlarına karşı çıkan birinin bunu yapması bizi şaşırtmadı. Bu zihniyet geçmişten günümüze CHP zihniyeti, bilindik bir zihniyettir. Kılıçdaroğlu'nu kınadığımı buradan bildirmek isterim" dedi.

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından diğer öne çıkanlar şöyle:

İyi Parti binasına açılan ateş: Akşener'i özür dilemeye davet ediyorum

Kimse bir şey bilmiyor, ortada fail yok. Akşener yaptıranı biliyorlarmış gibi, o kabuller üzerinden sayın Cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef gösteren açıklamalar yaptılar. Kabul edilebilir değildir.

Atılan iftiralara, delillere dayanmadan hareket etmek siyasi partilerin genel başkanlarına yakışmaz. Partimizi hedef alan imalarda bulunan sayın Akşener, eminim utanmışlardır, pişman olmuşlardır. Sayın Akşener'i cumhurbaşkanımızdan özür dilemeye davet ediyorum dilemezse bunu millete nasıl hesap verecek biz de merak ediyoruz.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kadınlarla görüntüleri çok konuşulmuştu! Selami Şahin bakın nerede ortaya çıktı
Foto Galeri Kadınlarla görüntüleri çok konuşulmuştu! Selami Şahin bakın nerede ortaya çıktı Galeriye Gözat