BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Arda Turan'la Berkay Şahin'in davası Avrupa'da gündem oldu

Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin arasındaki davada milli futbolcu 2 yıl 8 ay hapis cezası almıştı. Bonservisi hala Barcelona'da olan oyuncunun aldığı ceza, İtalya ve İspanya basınında da konuşuldu.

Abone ol

Futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin arasındaki kavgaya ilişkin görülen dava karara bağlandı. Arda Turan, ‘kasten yaralama’, ‘ruhsatsız silah taşıma’ ve ‘korku, panik, kaygı veya paniğe neden olacak şekilde silahla ateş etmek’ suçlarından 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Berkay Şahin ile 2018 yılının Ekim ayında ağır bir tartışma yaşayan futbolcu Arda Turan'ın aldığı 2 yıl 8 aylık ceza çok geçmeden Avrupa basınında gündem oldu.

Açıklanan kararı yakından takip eden İtalyan medyası Arda Turan hakkında 'Beklenen oldu hapis cezası aldı' manşetleri atarken, tecrübeli futbolcunun bir dönem 34 milyon euroya transfer olup şimdilerde piyasasının 1 milyon euro'lara kadar düşmesi ayrıca ele alındı.

Maaşında yüzde 50 indirime gitmişti
Futbol kariyerinde düşüş yaşayan Arda Turan'ın 'sözlü taciz' olayı büyük yankı uyandırırken, 32 yaşındaki futbolcunun 2 Eylül'de yıllık maaşında yüzde 50 indirime gitmişti.

Marca böyle duyurdu
Marca, ruhsatsız silah taşıma sebebiyle Arda'ya 2 yıl 8 ay hapis cezası verildiğini okuyucularına duyurdu. Haberde Arda'nın Türkiye'nin ünlü şarkıcısı Berkay'la yaşadığı olay sonrası hapis cezasına çarptırılmak zorunda kalmayacağı ifade edildi. Arda'nın silahın kazara ateşlendiğini iddia ettiğini yazan Marca, bir dönem Atletico Madrid ve Barcelona'da forma giyen oyuncunun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarına da yer verdi.

"Yaralanmadan mahkum edildi"
Mundo Deportivo da Arda'nın barda kavga ettiği Berkay'la olan davasının sonuçlandığını sayfalarına taşıdı. Gazete, Turan'ın taciz suçundan beraat ettiğini ancak Berkay'ın burnunu kırdığı için kasıtlı yaralamadan mahkum edildiği bilgisine yer verdi.

Ne olmuştu?

Emirgan'da bir mekanda Arda Turan ile Berkay arasında kavga çıktı. İddialara göre olay sırasında Berkay'ın burnu kırıldı. Arda Turan, kavga haberiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak kavgayı doğruladı ancak kavganın çıkış sebebini söylemedi. Berkay'ın eşi Özlem Ada Şahin, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Berkay'ın burnunda 15 kırık olduğunu belirten Özlem Ada Şahin, gerekli hukusal işlemlerin başlatıldığını belirtti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Şarkıcı Berkay-Arda Turan davası! Hapis cezasını duyunca çılgına döndü
Foto Galeri Şarkıcı Berkay-Arda Turan davası! Hapis cezasını duyunca çılgına döndü Galeriye Gözat