BIST 9.718
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.436,69
HABER /  POLİTİKA

Ankara'daki İbrahim Kalın-James Jeffrey zirvesinden ilk mesaj: Kabul edilemez

ANKARA'da Cumhurbaşkanlığı Sözücü İbrahim Kalın ile ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin yaptığı 'İdlib' zirvesinden son dakika açıklamalar geldi. Ortak açıklamada bu durum 'kabul edilemez' olarak nitelendi.

Abone ol

Beştepe'de, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüştü. Görüşmede İdlib'de Esad güçleri tarafından Türk gözlem noktalarının hedef alınmasının 'kabul edilemez' olduğunun altı çizildi.

"Rejim saldırılarına son vermeli"

İdlib mutabakatının korunmasının önemine vurgu yapılırken yaşanan insani krizin daha da derinleşmemesi için tüm ülkelerin sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği ifade edildi.

Siyasi çözüm sürecinin işletilebilmesi için rejimin saldırılarının sona ermesi gerektiği ve anayasa komitesi çalışmalarının hızlandırılması ile adil ve özgür bir seçim ortamının sağlanması konularında uluslararası toplumun somut desteğinin önemine işaret edildi.

Görüşmede İdlib'de yoğunlaşan krizin çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Trajediye dönüşen göç dalgası

İdlib’deki sivillere yönelik rejim saldırılarının artmasıyla büyük bir insani trajediye dönüşen göç dalgasının önlenmesi için diplomatik girişimlerin ivedilikle artırılması gerektiğinin altı çizildi. Bölgedeki terör unsurları ile ayrım gözetmeksizin, mücadele konusunda Türkiye'nin kararlılığı yinelendi.

Libya ile ilgili son gelişmeler de masadaydı

Görüşmede Libya ile ilgili son gelişmeler ele alınırken ateşkesin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve siyasi sürece geçişin önemi vurgulandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İdlib'deki gözlem noktalarına komando takviyesi yapıldı
Foto Galeri İdlib'deki gözlem noktalarına komando takviyesi yapıldı Galeriye Gözat