BIST 9.590
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.475,25
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da roket ve patlayıcı fabrikasında patlama! Bakanlık acı haberi duyurdu: 5 işçi şehit oldu!

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, fabrikanın üretimhane bölümünde meydana gelen patlamada, yaralıların olduğu öğrenildi. MSB'den yapılan son dakika açıklamasında "Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur." denildi. Öte yandan Ankara Valisi Vasip Şahin'den de patlamaya ilişkin açıklama geldi.

Abone ol

Ankara Elmadağ’ın Tatlıca Mahallesinde faaliyet gösteren MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde fabrikanın üretimhane bölümünde bir patlama meydana geldi.

Patlamamın sesi çevre yerleşim yerlerinde duyuldu. Patlamanın ardından fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

MKE itfaiyesi ile Ankara itfaiyesi fabrika içerisinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan edinilen bilgilere göre, fabrikanın üretimhane bölümünde meydana gelen patlamada, hayatını kaybedenler ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Fabrikada patlama olduğunu öğrenen çalışan yakınları da fabrikanın önüne akın etti.

5 kişi şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, patlamaya ilişkin acı haberi duyurdu.

MSB'den yapılan açıklamada, "Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur." denildi. 

Ankara Valisi Şahin'den açıklama

Patlama sonrası kameraların karşısına geçerek açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, "Ankara Valisi Vasip Şahin “Saat 08.45 sıralarında MKE’ye bağlı Elmadağ fabrikamızda dinamit lokumu hazırlama bölümünde orada kimyasal tepkimeden kaynaklandığı ilk izlenime göre değerlendirilen bir patlama meydana gelmiş ve orada çalışan 5 işçimiz maalesef vefat etmiştir. Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda cumhuriyet savcılarımız konuyu inceliyorlar. Daha geniş ve detaylı açıklamayı daha teknik ve net bilgiler geldikten sonra paylaşacağız.

Gazetecilerin olay yerinde göçük altında başka çalışan bulunup bulunmadığı sorusuna Şahin, "Göçük altında çalışan 5 kişi vardı ve tamamına ulaşıldı. Şu anda Cumhuriyet savcılarının incelemeleri devam ediyor. Başka yaralı yok, orada çalışan 5 işçimizin vefat ettiğini biliyoruz." yanıtını verdi.

"Sabotaj olma ihtimali var mı?" sorusuna yanıt

‘Sabotaj olma ihtimali var mı?’ sorusuna da yanıt veren Vasip Şahin “Şu anda ilk değerlendirmelerde kimyasal tepki neticesinde olduğuna dair arkadaşlarımızın değerlendirmesi var ama tabii cumhuriyet savcıları inceleme yapıyor” ifadelerini kullandı.

"Tecrübesiz çalışan iddiası asılsız"

Hayatını kaybeden çalışanların deneyimsiz olduğu yönündeki iddiaya ilişkin bir soru üzerine Kavaklıoğlu, "Sürekli çalışan bir fabrika burası, birdenbire çalışan bir yer değil. Yeni işçi alınmış olabilir ama eskiden beri çalışan bir fabrikamız burası, öyle tecrübesiz insanların çalışacağı bir yer değil. Üretimin bir parçası burası." diye konuştu.

Diğer birimlerde çalışanların tedbir amaçlı tahliye edilip edilmediği sorusu üzerine Kavaklıoğlu, fabrikadaki birimlerin birbirinden mesafeli yerlerde olduğunu, patlamanın gerçekleştiği yerin de çok uzakta bulunduğunu söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise "10 Haziran 2023 günü saat 08.50 sıralarında Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adli boyutu tüm yönleriyle araştırılmakla, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir." denildi.

Adli ve İdari soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da açıklamasında "Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlamada şehit olan işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Olayın aydınlatılması ile ilgili gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

İnceleme için koordinasyon ekibi oluşturuldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da patlamayla ilgili, "Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Güler'den bilgi aldı

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde faaliyet gösteren MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’ndaki patlama ile ilgili Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler’i telefonla arayarak bilgi almıştır. Görüşmede Cumhurbaşkanımız, patlamada şehit olan 5 işçi kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilemiştir." ifadeleri kullanıldı.