BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Anayasa Mahkemesi'nden son dakika HDP kararı!

HDP, kapatma davasında sözlü savunma yapmayacaklarını açıklayarak resmen 'bizi kapatın' demişti. Verilen sürenin dolmasıyla harekete geçen AYM, HDP'nin sözlü savunma yapmamasını tutanak altına aldı. Dosya esas hakkındaki raporunun hazırlanması için Anayasa Mahkemesi raportörüne tevdi edildi.

Abone ol

HDP'nin kapatma davasındaki "sözlü savunma seçim sonuna bırakılsın" talebi Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından oybirliğiyle reddedilmişti. 11 Nisan'a kadar HDP'nin sözlü savunmasını yapması istenmişti.

Geçtiğimiz günlerde ise HDP'den gelen açıklamada sözlü savunma yapılmayacağı bildirilmişti. HDP'ye savunma için verilen süre bugün doldu.

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin sözlü savunmaya gelmediği durumu tutanak altına aldı. Dosya esas hakkındaki raporunun hazırlanması için Anayasa Mahkemesi raportörüne tevdi edildi.

Süreç nasıl işleyecek?

AYM raportörü esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Raporun AYM üyelerine dağıtılması sonrası mahkeme başkanı toplantı için gün belirleyecek. Üyeler belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

HDP, önümüzdeki seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında girmeye hazırlanıyor. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tedaviye giden futbolcuya bak! Beşiktaşlı Dele Alli uyuşturucu partisinde...
Foto Galeri Tedaviye giden futbolcuya bak! Beşiktaşlı Dele Alli uyuşturucu partisinde... Galeriye Gözat