BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  SPOR

Altın kızlar tarih yazdı! Avrupa'nın en büyüğü bir kez daha VakıfBank oldu

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde İtalya'nın Imoco Volley ekibini 3-1 yenerek bu organizasyonda 5. kez şampiyonluğa ulaştı ve CEV Şampiyonlar Ligi'nde en fazla şampiyonluk yaşayan ekip unvanını elde etti. Uluslararası organizasyonlardaki 11. kupasını kazanan temsilcimiz sezonu da 5 kupayla tamamlama başarısı gösterdi.

Abone ol

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaşarak tarihi başarılarına bir yenisini daha ekledi. Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da düzenlenen CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde İtalya'nın Imoco Volley ekibini 3-1 yenen sarı-siyahlılar Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını 5. kez müzesine götürme başarısı gösterdi.

Maç sonunda büyük sevinç
VakıfBank'ın oyuncu ve teknik heyeti maç sonunda büyük sevinç yaşadı. Son sayının ardından saha içinde toplanan oyuncular ile teknik heyet birbirlerine sarılarak şampiyonluğu kutladı. Sarı-siyahlılar sevinçlerini karşılaşmayı salonda takip eden Türk voleybol severlerle paylaştı.

Uluslararası arenadaki 11. kupa
Türkiye'nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı olan VakıfBank, 11. kupasını kaldırdı. Sarı-siyahlılar tarihinde 5 CEV Şampiyonlar Ligi, 4 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 1 CEV Challenge Kupası ve 1 CEV Top Teams Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Şampiyonlar Ligi'ni en çok kazanan takım
VakıfBank, Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde 2001 yılından itibaren uygulanmaya başlanan yeni formatta en fazla şampiyon olan takım unvanını elde etti. Sarı-siyahlılar daha önce 4 şampiyonlukla İtalya ekibi Volley Bergamo ile paylaştığı bu unvanın tek sahibi oldu. VakıfBank, FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda da 4 şampiyonluk ile kupayı en çok müzesine götüren takım unvanını taşıyor.

Sezonu 5 kupayla tamamladı
VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'ni kazanarak sezonu 5 kupayla kapatma hedefini gerçekleştirdi. Sarı-siyahlılar bu sezon FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası, CEV Şampiyonlar Ligi, Kupa Voley, Şampiyonlar Kupası ve Sultanlar Ligi'nde şampiyon olma başarısı gösterdi. VakıfBank, 2012-2013 sezonunda da söz konusu 5 kupayı kazanmıştı.

Imoco Volley'den rövanşı aldı
VakıfBank geçen yıl şampiyonluğu finalde kaybettiği Imoco Volley'den rövanşı da aldı. Vakıfbank bu sezon FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde de karşılaştığı Imoco Volley'i yenerek kupanın sahibi olmuştu.

Guidetti yönetiminde 23 kupa
VakıfBank, İtalyan başantrenör Giovanni Guidetti yönetiminde 23. kupasını elde etti. Sarı-siyahlılar 2008-2009 sezonundan bu yana görev yapan Guidetti ile 4 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 5 CEV Şampiyonlar Ligi, 6 Türkiye Ligi, 4 Türkiye Kupası ve 4 Türkiye Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu yaşadı.