BIST 9.882
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.449,64
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'de üst üste istifalar! 30 AK Parti İl Başkanı istifa ediyor...

AK Parti'de Aksaray, Aydın ve Düzce il başkanlarından sonra Antalya İl Başkanı da istifa etti. Kısa sürede istifa eden il başkanı sayısının 30'a kadar çıkması bekleniyor...

Abone ol

AK Parti'de milletvekili olmak isteyen il başkanlarının istifaları başladı. Genel Merkez'le görüşerek milletvekili adayı olma talebi kabul edilen il başkanları birer birer istifa etmeye başladı. Bugüne kadar 3 il başkanı istifa ederken, bugün bir istifa haberi daha geldi. görevi bırakacakların sayısının 30'u bulması bekleniyor.

İstifa süreci önceki gün başladı

Seçime aylar kala partilerde milletvekili adayı listeleriyle ilgili çalışmalar başladı. Partiler, aday adayı olmak isteyen il başkanlarının istifasını istiyor. Milliyet'in haberine göre, AK Parti'de milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarının istifaları önceki gün başladı. 

İlk istifa edenler kimler oldu?

AK Parti'de istifa eden ilk il başkanları Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin oldu. 

Bugün de AK Parti Antalya İl Başkanı Ethem Taş, 2023 Yılı Genel Seçimleri milletvekilliği aday adaylığı dolayısıyla bugün itibariyle görevinden ayrıldığını duyurdu.

Ocak ayının sonuna kadar AK Parti Genel Merkezi'nin onayını alıp 30’a yakın il başkanının istifası bekleniyor.