BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten son dakika Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili sona dakika açıklamasında bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınayarak, "Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir" dedi. 

''Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur''
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer Çelik, "Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkartılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır" ifadelerini kullandı. 

CHP'de olağanüstü toplantı çağrısı
CHP'de olağanüstü toplantı çağrısı yapılarak CHP'li yönetici ve vekiller Ankara'ya çağrıldı. 

Kılıçdaroğlu: Bunun hesabını soracağım
Şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunları buraya taşıyanların kim olduğunu gayet iyi biliyorum. Bunun hesabını soracağım" dedi.

Ankara Valiliği'nden açıklama
Ankara Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ''Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır. Kılıçdaroğlu'nun sağlığıyla ilgili herhangi bir problem yok."

Soruşturma başlatıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Süleyman Soylu: Böyle bir olayın kabul edilmesi elbette mümkün değildir
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, olayın takipçisi olduğunu, bütün güvenlik görevlileri ve birim amirlerinin olay yerinde olduğunu söyledi.

Olayın tüm yönleriyle araştırıldığını vurgulayan Bakan Soylu, "Şehit cenazemizde böyle bir olayın kabul edilmesi elbette mümkün değildir. Geçmiş olsun. Aynı zamanda sabır ve itidal tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.



Mustafa Şentop saldırıyı kınadı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Ankara’daki bir şehit cenazesine katılım sırasında yaşanan fiziki saldırıyı kanayarak saldırının bir provokasyon amacı taşıyabileceğini belirtti.



Abdulhamit Gül: Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yaptığı açıklamada ''Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz.'' dedi.

Mansur Yavaş: Alçak saldırıyı lanetliyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu alçak saldırıyı lanetliyorum. Kaleminden ve ekranından bu milletin huzuruna nefret akıtan birtakım provokatörler bu toprakların helâl süt emmiş çocuklarını kandıramayacaktır" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu: Bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da 'Şehit cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğrayan Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanın kucaklaşmaya çağırdığı bir dönemde bu saldırının yaşanması bütün milletimizi üzmüştür' açıklamasında bulundu. 

Numan Kurtulmuş: Son derece üzüntü verici ve asla kabul edilemez

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı gerçekleştirilen müessif saldırı son derece üzüntü verici ve asla kabul edilemez." 

İbrahim Kalın: Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir. Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır.''

Mevlüt Çavuşoğlu: Saldırıyı kınıyorum kabul edilemez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum. Kabul edilemez. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı! Olay görüntüler
Foto Galeri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı! Olay görüntüler Galeriye Gözat