BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti İstanbul seçim sonuçlarının iptali için YSK'ya başvurdu

İSTANBUL seçim sonuçlarıyla ilgili AK Parti harekete geçti. AK Parti, İstanbul seçimlerin iptali için tam 3 valiz belgeyle YSK'ya başvurdu. Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz çıkışta önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İSTANBUL seçim sonuçlarıyla ilgili son dakika gelişmeler yaşanıyor. Maltepe'de sayımlar sürerken AK Parti İstanbul'da seçim sonuçlarının iptali için YSK'ya başvurdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz tam 3 valiz belgeyle YSK'ya giriş yaptı. Yavuz ve beraberindekilerin yanındaki 3 bavul dolusu belge dikkat çekti.

AK Parti bu belgeleri ve olağanüstü itiraz dilekçesini YSK'ya sundu. O valizlerde İstanbul'da tespit ettikleri usulsüzlüklere dair bilgiler yer alıyor. 

Ali İhsan Yavuz YSK çıkışı açıklama yaptı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz çıkışta basın mensuplarına bir açıklama yaptı. İşte Ali İhsan Yavuz'un o açıklamaları:

İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için dilekçemizi ve tüm ekleri YSK'ya sunduk. Türkiye'de en hzılı bir şekilde sonuçları elde etmek ve bir sorun varsa farketmek üzerine bir sistem kurmuştu. Biz daha ilk günden maddi hataları düzelttik. Bunları farkettikçe düzelttik. Bir şüphe var ve biz bunu gideremedik. 

AK Parti heyeti belge ve kanıtların olduğu 3 valizi YSK'ya sundu


6 bin oy başka partilere yazılmış

İlçe seçim kurullarında sayılmayan oylar sayılsın talebimiz vardı. Üçüncü çalışmamız da tüm oyların sayılmasıydı. AK Parti'nin lehine olması gerekirken yaklaşık 6 bin oy AK Parti lehine yazılması gerekirken ya iptal edilmiş, ya kaydırılmış yada başka partinin hanesine yazılmış.

Fark 29 binden 13 bin 900'e indi

Yüksek Seçim Kurulu kararı hepimizi bağlar. Ama ortada bir şüphe var ve bu şüpheyi gideremedik. Daha maddi hataların düzeltimi, geçersiz oyların sayımı ve tüm oyların sadece yüzde 10'u kadar sayılmışken, bu fark 29 binlerden 13 bin 900'lere indi.

Oyların tamamı sayılsaydı bizim lehimize sonuçlanacaktı

İddia ediyoruz ki bunların tamamı sayılsaydı veya bu şüpheleri ortadan kaldıracak adımlar atılsaydı, bizim rakamlar gerçekti ve bizim lehimize bu seçim sonuçlanacaktı.Hataların yüzde 85'i AK Parti aleyhine yapılmış.

19 bin kişi kamu görevlileri arasında seçilemedi

5 binden fazla sayım döküm cetveli mühürsüz. Oy veren seçmenle oy pusulası arasında fark var. 62 bin 560 kişinin 19 bini kamu görevlileri arasından seçilmemiştir. Bunların arasında KHK ile ihraç edilmiş olanlar var. 16 bin 884 oy bize yazılması gerekirken yazılmamış.

Seçimde çok net usulsüzlük ve yolsuzluk var

Bu işte gerçekten bir iş var, net bir organize usulsüzlük var, seçim yolsuzluğu var. Bütün bu şaibeyi ortadan kaldıracak tek merci YSK'dır.

Büyükçekmece sonuçları da İstanbul'la birlikte değerlendirecek

AK Parti seçimde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle Büyükçekmece için başvurmuştu. YSK, İstanbul sonuçlarıyla birlikte değerlendirmek üzere Büyükçekmece kararını ertelemişti.

2 haziran'da seçim ihtimali

Bu durumda top yine YSK'da olacak. YSK, eğer seçimleri yenileme kararı alırsa 2 Haziran'da İstanbul halkı sandık başına gidecek. AK Parti'nin itirazı redddedilirse İstanbul'da, 25 yıl sonra resmen CHP dönemi başlayacak.