BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,00
HABER /  GÜNCEL

5 yaşındaki çocuğa tecavüz eden sapık Suriyeli mi? 7'si yabancı çıktı

KÜÇÜKÇEKMECE'de 5 yaşındaki küçük kıza tecavüz eden faillerle ilgili son dakika haberler var. Pakistan uyruklu bir kişi gözaltına alınmıştı yeni gözaltılar oldu. Böylece olaya ilişkin gözaltına alınan kişi sayısı 9'a yükseldi. İlerleyen saatlerde ise valilik tarafından yapılan açıklama ile olayın failinin yakalandığı bilgisi de doğrulandı.

Abone ol

Kamuoyunda büyük infial yaratan Küçükçekmece'deki cinsel istismarla ilgili Pakistan uyruklu bir kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyetinde sorgusu süren sapığın 18 yaşında olduğu öğrenildi. M.V.'nin adliyeye sevk edilmesi beklenirken bir son dakika gelişmesi daha oldu. 

Pakistanlı zanlının ardından yeni gözaltılar yaşandı. 5 yaşındaki küçük kıza tecavüz olayında gözaltına alınanların sayısı bir anda 9'a yükseldi. Olayla ilgisi olmadığı tespit edilen yabancı uyruklu 6 kişi, sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi, 2'si ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Zanlının M.V'nin ise pasaportunun olmadığı 1,5 yıl önce kaçak yollarla ülkeye girdiği öğrenildi.

Gözaltındakilerin 2'sinin Türk, 7'sinin yabancı uyruklu olduğu öğrenildi.


Küçükçekmece'de 2 gün önce saat 14.00'da meydana gelen olay büyük infial yaratırken iddialar sapığın Suriye uyruklu olduğu yönündeydi. Polisin yaptığı operasyonda evinde gözaltına alınan 18 yaşındaki M.V. isimli zanlı Pakistan uyruklu. Pakistan uyruklu zanlıyı mağdur çocuk ve olaya şahit olan diğer bir çocuğun teşhis ettiği söylenmişti. 

1,5 yıl önce kaçak yollarla türkiye’ye girmiş

Öte yandan polis, evinde gözaltına alınan zanlının pasaportunun olmadığını 1,5 yıl önce kaçak yollarla Türkiye’ye girdiğini belirledi. Seyyar çanta satıcılığı yaptığı öğrenilen zanlı M.V.’nin emniyetteki sorgusunun sürdüğü bilgisine ulaşıldı. Şüpheli M.V.'nin olay günü giydiği elbiselerinin ise incelemeye alındığı belirtildi. 

Valilikten açıklama

İSTANBUL Valiliği Küçükçekmece’deki çocuk istismarına ilişkin yapılan açıklamada, "Küçükçekmece’de ilçemizde yaşanan çocuk istismarı olayının faili yakalandı" denildi.

Açıklamada, "Küçükçekmece ilçemizde 22 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen küçük yaştaki çocuğun istismarı olayını bir kez daha nefretle kınıyor, yavrumuza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Masum yavrumuzun bu çirkin olaydan olumsuz etkilenmemesi ve normal hayatına kavuşması için doktorlarımız, çocuk psikiyatristi ve psikologlarımızca süreç yakından takip edilmiş ve mümkün olan en kısa sürede tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir." ifadelerinde yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti:

Bu olayın kısa zamanda aydınlatılması ve failin adalete teslim edilmesi için Asayiş, Çocuk Şube, Terörle Mücadele, Siber Suçlar, İstihbarat, Güvenlik, Çevik Kuvvet ve diğer birimlerimizden sadece bu olay için özel ekipler oluşturulmuş ve titizlikle devam eden yoğun çalışmalar sonucu fail yakalanmıştır. Olayın adli soruşturması devam etmektedir. İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bütün ekiplerimizi, bu olayın aydınlatılmasında göstermiş oldukları üstün gayretlerden dolayı canı gönülden tebrik ediyor, sağduyulu davranarak yardımcı olan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İlimizde yaşanan vicdanları sızlatan bu insanlık dışı ve asla kabul edilemez olayların bir daha tekrarlanmaması için toplumsal birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Süleyman Soylu yakalandığını açıklamıştı

5 yaşındaki küçük kızın failinin yakalandığını Süleyman Soylu şöyle duyurmuştu:

-''İlgili fail yakalandı, gözaltına alındı. İlgili failin yakalandığı bilgisi bende var. İstanbul Valiliğimiz bir açıklama yapacak. Çocuğumuzun sağlık durumunun da iyi olduğunu biliyoruz. Bu tip meselelere yönelik hem tavrımız hem mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da devam edecektir. Olay başlı başına hem medeniyetimize hem bizim toplumsal ahlakımıza bakışımıza uygun değildir. Maalesef toplumca kınadığımız nefret ettiğimiz bu tip işlerle karşı karşıya kalıyoruz. Bunlarla ilgili de arkadaşlarımız gerekli tüm takibatı yapıyorlar.''

BU FOTO GALERİYE BAKIN
5 yaşındaki çocukla ilgili yeni gelişme! 2 saat süreyle cinsel istismara uğramış
Foto Galeri 5 yaşındaki çocukla ilgili yeni gelişme! 2 saat süreyle cinsel istismara uğramış Galeriye Gözat