BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.445,39
HABER /  GÜNCEL

3 ilde orman yangını çıktı! Boydan boya alevler sardı ekipler bölgede

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Havaların ısınması ile birlikte yangınlar da başladı. İzmir, Muğla ve Kahramanmaraş'ta orman yangınları çıktı. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürerken İzmir'deki yangının yerleşim yerlerini tehdit etmediği bildirildi.

Abone ol

İzmir'in Urla ilçesinde makilik alanda çıkan yangın için havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Demircili Mahallesi'ndeki makilik alanda yangın çıktığı ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.

Yangına 4 helikopter, 2 uçak, 15 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 3 dozer ile müdahale sürüyor. Öte yandan yangının yerleşim yerlerini tehdit etmediği öğrenildi.

Milas-Bodrum Havalimanı yolunda yangına müdahale ediliyor

Milas-Bodrum Havalimanı yolunda ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 7 helikopter ve 3 uçakla havadan, 35 arazöz ve su tankeri, 4 dozer, 157 personelle karadan müdahale ediliyor.

Kahramanmaraş'ta orman yangını

Kahramanmaraş'ın   Dulkadiroğlu ilçesi sınırlarında Ahir dağında ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Komuta Merkezine bildirdi.

Bunun üzerine bölgeye hem itfaiye hem de Orman Müdürlüğü'ne bağlı arazözlü ekipler sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler yangını kontrol altına aldı.Soğutma çalışmaları süren yangında, yaklaşık 2 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Muğla'da Köyceğiz de yanıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 7 helikopter, 3 uçak, çok sayıda arazöz ve itfaiye ekipleri sevk edildi.