BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYM'den mektuplu ALES itirafı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, ALES'te mağdur olan adaylara elektronik posta gönderdi

Abone ol

ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisanüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nda (ALES) İzmir'de yaşanan soru kitapçığı krizinin ardından, mağdur olan adaylara e-posta gönderen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, "Kitapçıklarınız incelenecek ve sizlerin mağdur olmaması için ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek gereken işlem yapılacaktır" dedi.

Demir, bazı kitapçıklarda hata yapıldığını da kabul etti.              

Arınç'tan ilk yorum!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ALES'teki kitapçık kriziyle ilgili ilk yorumu sert oldu.
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ALES'teki kitapçık krizinin yazılı ve görsel basına yansıyıp, YGS'deki şifre iddialarının ardından yeni bir "skandal" olanarak değerlendirilmesinin ardından ÖSYM'den yapılan açıklamada çok az sayıdaki kitapçıkta, matbaadan kaynaklanan hata olduğu belirtildi. Bu arada soru kitapçıklarının, YGS'de olduğu gibi yine Meteksan firması tarafından basıldığı anlaşıldı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir yaşananların ardından mağdur olduklarını belirten adaylara e-posta göndermeye başladı.

İKİNCİ MEKTUP

Ali Demir, YGS'de yaşanan şifre skandalının ardından yükselen tepkileri düşürmek için de YGS adaylarına mektup göndermişti. YGS adaylarına 'ikinci sınava gönül rahatlığıyla hazırlanın' mesajı veren Demir, ALES adaylara gönderdiği e-postada şunları dile getirdi:

"Sevgili 2011-ALES İlkbahar Dönemi Adayı, 24 Nisan 2011 günü yapılan sınavda size verilen soru kitapçığında basım hatası olduğu tespit edilerek bilgisi bana iletildi. Size verilmiş olan soru kitapçığı ÖSYM'ye eriştiğinde kitapçıklarınız incelenecek ve sizlerin mağdur olmaması için ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek gereken işlem yapılacaktır. Başarı dileklerimle."