BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.401,61
HABER /  GÜNCEL

Konya'dan Tekirdağlıları selamladı!

Bayramda, halkı selamlayan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın, eski görev yaptığı ilin adını vererek günün gafını yaptı.

Abone ol

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tekirdağlılar" diyerek selamladı. Kutlamalarında büyük bir gafa imza attı. Vali Doğan kutlamalarda Konya halkını "Bayramınız kutlu olsun sevgili Tekirdağlılar" diyerek selamladı

Amirler.com'un haberine göre: Tüm Türkiye de olduğu gibi Konya da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı. İlk tören Konya Anıt alanında Atatürk anıtına çelenk konulması ile gerçekleşti. Kutlamalar Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk stadındaki programla devam etti. Kutlamalara Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın yanı sıra Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Orhan Turfan, 3. Ana jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ateş Mehmet İrez, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in yanı sıra askeri ve mülki erkan tam kadro katıldı.

İki yıl önce Tekirdağ Valiliği görevinden Konya Valiliği görevine atanan Aydın Nezih Doğan Atatürk stadından Garnizon komutanı Tümgeneral Turfan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek ile birlikte Konyalıları selamlamak ve bayramlarını kutlamak için askeri cipe bindi. Vali Doğan, Konyalılara "Sevgili Tekirdağlılar bayramınız kutlu olsun" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in uyarısı ile hatasını hemen düzelten Doğan bu kez Tekirdağlılar yerine Konyalılar cümlesini kullandı.

Bu hata Vali Doğan'ın uzun yıllar görev yaptığı Tekirdağ'ı hala unutamadığı yorumlarına neden oldu. Vali Doğan yerine protokoldeki yerine geçtikten sonra uzun süre yaptığı bu hatadan dolayı tebessüm etti.