BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.411,12
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'ye bol keseden atıyor suçlaması

Batman'da seçim çalışmalarını sürdüren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçimler öncesi muhalefetin vaatlerini eleştirdi.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "CHP ve bazı partiler iktidara gelmeyeceklerini bildikleri için bol keseden atıyorlar" dedi.

Memleketi Batman'da AK Parti'den 1'inci sıra milletvekili adayı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Ahmet Turhan ile birlikte kentteki gazetecilerle sabah kahvaltısında biraraya geldi. Dün Batman'a gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki vaatlerine değinen Bakan Şimşek, bazı vaatlerinin geçmişteki politikacıların boş vaatlerinin benzeri olduğunu söyledi. 

DAHA ÇOK BORCA GİRERSİNİZ

Şimşek, şöyle dedi:"CHP ve bazı partiler iktidara gelmeyeceklerini bildikleri için şu günlerde bol keseden atıyorlar. Eğer söyledikleri gibi herkese bu rakamı dağıtsalar, bütçe açığını altıya katlayacaklar. Bu da iyi mi kötü mü olur yorumunu da kamuoyuna bırakıyorum. Hep popülist politikalar yüzünden Türkiye büyük bir kriz geçirdi. Şu anda 86 milyar dolarlık bir rezervimiz var. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 600 ila 1200 TL vereceğini söyledi. Sonra 1200 TL'yi unuttu. Bu kez 600 TL'den söz etmeye başladı. Şimdi de vaatlerde 600 TL'yi tamamlayacağını söylüyorlar. Biz vatandaşa destek vererek bu katkıyı sağlıyoruz zaten. ÖTV'yi sıfırlarsanız ne yaparsınız? Daha çok borca girersiniz. Bu ülkenin hayrına olmaz. Seçim öncesinde ne yaparsak, kimi nasıl kaldırırsak diye birilerinin bol vaatleri var. Geçmişte bunu Demirel ve Çiller yapmıyor muydu? Her söylenene toplum artık inanmıyor"

YSK'NIN KARARI

Gazetecilerle sohbet eden Bakan Şimşek, kente geldiğinde YSK'nın bağımsız milletvekilleriyle ilgili veto kararı olduğunu ve bölgede karara büyük tepki olduğunu söyledi. BDP'li Batman belediyesini ziyaret etmek istediğini söyleyen Şimşek, geldiğinde şehrin gergin olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"YSK'nın o kararının yanlış olduğunun altını çizdim. Demokrasi, hak ve özgürlüklerde herkesin eşit olması gerektiğini sürekli dillendiriyoruz. Çok şükür o karar düzeltildi. Batman ve bölgemiz şiddetle anılsın istemiyorum. Buradaki tekstilcilerin yaptıkları ürünleri İstanbul-Merter de pazarlamasını isterim. Bir süre önce satışa çıkarılan ve sonradan tekstil kente dönüştürdüğümüz Batman Tekel depolarında 2 bin insan çalışıyor. Bu projenin aynısını Diyarbakır'da bir model olarak üretime kazandırılmasını planlıyorum. Yakın bir sürede de İluh Deresi ve Batman Çayı'nın ıslahını kapsayan projeyi masaya yatırmaya çalışacağız"