BIST 10.151
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.407,83
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bu yazı uzman öğretmenleri üzecek!

'Uzman' sertifikası almak isteyen 15 bine yakın öğretmen, MEB'in gönderdiği bu yazısına çok üzülecek!

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrası, uzman öğretmenlikle ilgili çok sayıda bireysel dava açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, açılan bu davaların çoğunu kaybetti. Mahkemelerin vermiş olduğu kararlar, açılacak olan yeni davalara örnek teşkil edeceği için Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine sonuçlanması kesin gibi.

15 bine yakın uzman öğretmenin sertifika alabilmesi için bir genelge çıkarılıp çıkarılmayacağı hususunda, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekinci tarafından Mill Eğitim Bakanlığı'na sorulmuştu.

"MÜMKÜN DEĞİL"

Ekinci'nin vermiş olduğu o soruya bakanlığın verdiği cevap ortaya çıktı. Bakanlık tarafından gönderilen cevap öğretmenleri üzecek cinsten. Çünkü cevapta: "Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Uygulaması'nda açılan idari davalar bireysel olup, alınan yargı kararları da sadece davayı açan kişiye yönelik olduğundan, genel olarak uygulanması mümkün değildir" cevabı verildi.

Dilekçe cevabında ayrıca : Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Uygulaması'na yönelik olarak yargı kararları doğrultusunda yeniden hazırlanan Kanun Tasarısı Taslağı'nın TBMM'ye gönderildiği de hatırlatılıyor. 

İŞTE MEB'İN GÖNDERDİĞİ O YAZI