BIST 10.649
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.425,30
HABER /  GÜNCEL

Aysel Tuğluk İmralı'ya adım atamadı

Aysel Tuğluk'un, İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken Öcalan'la 'avukat' sıfatıyla yapmak istediği görüşme gerçekleşmedi.

Abone ol

Kapatılan DTP döneminde kurulan 'Demokratik Toplum Kongresi'nin Başkan Yardımcısı olan Aysel Tuğluk'un, İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken çetebaşı Abdullah Öcalan'la, 'avukat' sıfatıyla yapmak istediği görüşme, Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yine ertelendi.

Öcalan'ın savunmasını üslenen avukatları Aysel Tuğluk, Ömer Güneş, Şaziye Önder ve Muharrem Şahin, bu sabah İmralı Adası'na gitmek üzere Bursa'nın Gemlik İlçesi'ndeki jandarma komutanlığına geldi.

Araç içinde bekleyen Tuğluk ve diğer avukatlara Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle ziyaretin yapılamayacağı iletildi. Gazetecilerin sorusu üzerine herhangi bir açıklama yapmayacağını belirten Aysel Tuğluk, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle gidemiyoruz. Çarşamba günü gitmek için yeniden başvuruda bulunacağız" dedi.

Aynı zamanda BDP'nin Van'da desteklediği milletvekili adaylarından olan Aysel Tuğluk ve 3 avukatın geçen hafta Çarşamba ve Cuma günleri yapmak istedikleri görüşmeler de Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle bugüne ertelenmişti.

Kapatılan DTP öncülüğünde oluşturulan Demokratik Toplum Kongresi Başkan Yardımcısı olan Aysel Tuğluk, 27 Eylül 2010'da 5 yıl aradan sonra avukat sıfatıyla ilk kez gittiği İmralı Adası'na daha sonra bir kez daha gitmiş ve Öcalan'la görüşmüştü.