BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.413,11
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlik için son sözü söyledi!

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül bedelli askerlik ile ilgili bakanlık ve hükümet olarak son düşüncelerini söyledi.

Abone ol

Mili Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bedelli askerlikle ilgili, "Bizim hesaplarımıza göre bugün için terör devam ettiği müddetçe ve asker ihtiyacı devam ettiği müddetçe, bedelliye imkan olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Mili Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 12 Haziran seçimleri için 1'inci sıradan milletvekili adayı gösterildiği Antalya'daki seçim çalışmalarını Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sürdürdü.

Bakan Gönül, Alanya'da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Sipahioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur ve partililer tarafından karşılandı.

İlk olarak partililerle kahvaltı yapan Gönül, daha sonra Alanya İskelesi'ndeki tarihi Kızılkule'nin önünde AK Parti Antalya Milletvekili adayları ile birlikte fotoğraf çektirdi. Bakan Gönül ve partililer Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ı da ziyaret etti. Kaymakam Doğan, Bakan Gönül'e Alanya ziyaretinden dolayı çini işlemeli tabak ve ipek dokuma Alanya şalı hediye ettikten sonra ilçenin turizm potansiyeli ve planlanan yatırımları konusunda brifing verdi.

BEDELLİ ASKERLİK

Burada bir gazetecinin, 'Kılıçdaroğlu'nun seçim beyannamesinde askerliğin kısaltılacağı belirtiliyor. Bu konudaki görüşleriniz nedir' şeklindeki sorusu üzerine Bakan Gönül, şunları söyledi: "İktidara gelsinler bakalım. Gelebiliyorlar mı önce. Sonra yapabiliyorlar mı? Bakmak lazım. Çünkü bizim hesaplarımıza göre bugün için terör devam ettiği müddetçe ve asker ihtiyacı devam ettiği müddetçe bedelliye imkan olmadığını düşünüyoruz. Yoksa kanunda zaten bedelli var. Bedelli yeni bir şey değil. 1111 sayılı kanunun 10'uncu maddesi şu anda yürürlükte ve bedelli var. Ama Genelkurmay'ın asker ihtiyacı devam ettiği için kanunun bu maddesini uygulama imkanımız olmuyor. Bir başka partinin programı hakkında bir şey söylemek istemem. Hükümete geldikleri zaman yapıp, yapamayacaklarını görürüz. Başka partinin projesi, programı bizi çok ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakıyoruz."

RAKİBİ BAYKAL İÇİN NE DEDİ?

Bakan Gönül, başka bir gazetecinin 'Antalya'da eski bir genel başkana karşı adaylığınız konusunda ne düşünüyorsunuz' şeklindeki soruya ise, "Biz kimseye karşı aday değiliz. Bizim kendi meselelerimiz var. Kendi anlayışımız var. Kendi hizmet programımız var. Biz onun devamı ve gayreti içerisindeyiz. Yoksa biz kimseyi karşımıza almıyoruz. Kimseyle de herhangi bir şekilde bir müsabaka içerisindeymiş gibi görmüyoruz kendimizi" diye cevap verdi.

Bakan Gönül, daha sonra partililerle birlikte Alanya Belediyesi'ni de ziyaret etti.