BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.400,00
HABER /  GÜNCEL

O fotoğrafa 5 yıl sonra cevap verdi

Merkez Bankası başkanlığını devreden Durmuş Yılmaz, göreve geldiğinde kendisine yöneltilen eleştirilere beş yıl sonra cevap verdi.

Abone ol

Evinin önündeki ayakkabıları gösteren fotoğrafın medyada yer almasının kendisini strese soktuğunu vurgulayan Yılmaz, "Başarısız olursam, bunu benim temsil ettiğim değerlere bağlayacaklardı. Bu durum beni başarılı olmak için motive etti." diyor.

Görevi devretmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başdanışmanlığa getirilen Durmuş Yılmaz, ırgatlıktan bürokrasinin zirvesine giden başarı öyküsünü haber dergisi Aksiyon'a anlattı. 

BAŞARISIZLIĞI TEMSİL ETTİĞİM DEĞERLERE BAĞLAYACAKLARDI

Basında yer alan fotoğrafların kendisinde strese yol açtığını ancak, 'Bu görüntüler çıktı artık kendimize çekidüzen verelim' diye hiç düşünmediğini vurgulayan Yılmaz, "Yaşadığım stres şuydu: Eğer ben başarısız olursam, bunu benim temsil ettiğim değerlere bağlayacaklardı. Durmuş Yılmaz başarısız oldu denmeyecek, bu zihniyet başarısız oldu diyeceklerdi. Görev sürem boyunca değerlerime laf gelecek mi diye büyük bir stres yaşadım ve bu durum beni başarılı olmak için motive etti." diyor.