BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

ABden Microsofta yeni ceza

AB Rekabet Komisyonu, yaptırımları yerine getirmediği için Microsoft'a yine ceza verecek.

Abone ol

AB Rekabet Komisyonu, 2004"te koyduğu yaptırımların gereğini yapmadığı gerekçesiyle Microsoft"a yeni bir ceza kesmeyi kararlaştırdı.

Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu müfettişleri, Microsoft"un kendisine konan yaptırımların şartlarını yerine getirmediğine karar verdi. Bu karar Microsoft için ikinci bir ceza anlamına geliyor. Ancak, AB Rekabet Komisyonu, Microsoft"a verilecek ikinci cezanın meblağını henüz açıklamadı. Microsoft ise, AB Rekabet Kurumu"nun ikinci kez bir ceza vermesine tepki gösterdi. 

AB'den Microsoft'ta ikinci soruşturma
AB Rekabet Komisyonu, Microsoft"a tekel konumunu kötüye kullanmaktan günlük 2 milyon Euro ceza kesmişti. Microsoft daha sonra AB Adalet Divanı"nda temyiz davası açmıştı. AB Rekabet Komisyonu söz konusu 2 milyon Euro"luk cezanın 15 Aralık 2005 tarihinden itibaren hesaplanmaya başladığını açıkladı.

AB"den Microsoft"ta ikinci soruşturma
Komisyon, Microsoft"un işbirliği için geç kaldığını, gerekli belgeleri 15 Aralık 2005"te getirmiş olması gerektiğini belirterek bu noktadan sonra yeni cezanın işleyeceğini vurguluyor. Komisyon üyeleri, Microsoft"un şimdiye dek hazırladığı belgeleri "yetersiz, eksik ve amacına uygun değil" şeklinde niteliyor.

MICROSOFT: İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
Öte yandan, ikinci bir ceza ile karşı karşıya kalan Microsoft komisyonun orijinal isteklerini yerine getirme telaşına girdi. Microsoft"tan yapılan açıklamada, şirketin 300 mühendisinin AB"nin yaptırımlarının gereklerini yerine getirmek özel olarak ilgilendiği belirtildi. Microsoft açıklamasında, şirketin AB Rekabet Komisyonu"nun yansıttığının aksine işbirliğine hazır olduğu vurgulandı.