BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.446,62
HABER /  POLİTİKA

Baykal röntgenci dedi!

Onlar "dinlenildik" diyor, diğerleri "hayır" diyor. Sonunda ortaya "röntgenci" polemiği çıktı. Bakın Baykal neler dedi?

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın telefonunu açık bıraktığı ve görüşmenin bu yolla gazete tarafından kaydedildiği şeklindeki açıklamalara ''Hepsi boş laf. Bunların hepsi bir çırpınıştır'' diyerek tepki gösterdi. Hükümeti röntgencilikle suçladı.

Baykal, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÇOK İLERİ TEKNOLOJİ KULLANILMIŞ

CHP Genel Merkez binasının 10. katındaki Genel Sekreter Önder Sav'ın çalışma odasının dışarıdan çok ileri teknolojiye dayalı araçlar kullanılarak dinlendiğini öne süren Baykal, bu şekilde bir dinlemeyi herhangi birinin veya bir amatörün yapmasının mümkün olmadığını savundu.

Deniz Baykal, bu tür bir dinlemenin ileri teknolojiyi gerektiren karmaşık bir sistemle mümkün olduğunu, bunu sağlayacak aletlerin, araçların piyasada satılamayacağını, satılmasının ve bulundurulmasının da suç olduğunu söyledi.

Sadece devletin güvenlik güçlerinin bunları bulundurup, kullanabileceğini savunan Baykal, ''Devletin güvenlik güçlerinin elinde olan araçlarla ortam dinlemesinin yapıldığı açıkça görülmektedir'' dedi.

DEVLET RÖNTGENCİLİK YAPIYOR

CHP Genel Merkez binasının dinlenmesinin vahim, kabul edilemez ve tehlikeli bir zihniyeti ortaya çıkardığını kaydeden Baykal şöyle devam etti:

''AKP İktidarında çok şey gördük de devletin röntgencilik yaptığını görmedik. AKP iktidarı sayesinde bir röntgenci iktidarla da karşı karşıya geldik. Demokrasi şeffaflık rejimidir, dürüstlük rejimidir, hukuk rejimidir, ama gizli gizli röntgencilik yapılan rejim değildir. Röntgencilik yapanlar demokratik bir anlayışın içinde kesinlikle değerlendirilemezler.''

İSTİFA ÇAĞRISI

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın telefonunu açık bıraktığı ve görüşmenin bu yolla gazete tarafından kaydedildiği şeklindeki açıklamaların hatırlatılması üzerine ''Hepsi boş laf. Bunların hepsi bir çırpınıştır'' dedi.

Bu iddiada bulunanların, daha önce de aynı kayıtların önce bir CHP'li tarafından ve Önder Sav'a kızan bir bürokrat tarafından kendilerine verildiği şeklinde açıklamalar yaptıklarını ifade eden Baykal, şunları söyledi:

''Herkesin, özellikle de bu iktidarın şunu çok iyi bilmesi lazım. Gerçekleri inkar ederek, yok sayarak, siyaset yapmak mümkün değildir. Gerçeği kabul edeceksiniz. Nedir gerçek? Cuma günü CHP Genel Sekreterinin bir özel görüşmesi, pazartesi günü Vakit gazetesinde manşet olmuştur. Nasıl olmuştur? Hangi teknolojiyle dinlenmiştir? Kimin elinde bu teknoloji vardır? Bunlar varken siz (Hayır yoktur, olamaz) diye hükme bağlayarak, bir yere varamazsınız. Kimseyi aldatamazsınız. İktidar bir bataklığın içinde çırpınıyor.''

ÖNLEM ALMADIK

Baykal, bir gazetecinin ''Dinleme ile ilgili önlem almak amacıyla bir cihaz taşıyor musunuz?'' sorusu üzerine ceketinin iç tarafını göstererek, ''Bak bakalım, yok. Eskiden nasılsak gene öyleyiz'' dedi.