BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.379,91
HABER /  POLİTİKA

Dinleme iddiası fos çıktı!

Baykal 'Hükümet CHP Genel Merkezi'ni dinletiyor diye günlerdir versansın ediyor. Ama iddia fos çıktı. Savcılık bakın ne buldu?

Abone ol

CHP "hükümet dinledi" dedi, Vakit Gazetesi "Sav'ın açık kalan telefonundan biz dinledik" iddiasında bulundu...  Sonunda iş çözüldü. Telekom kayıtları telekulak değil, 'Vakit-kulak'ı işaret ediyor.

Olayı çözmek için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattı. Savcı hem Sav'ın, hem gazetenin, hem de o gün Sav'ın yanında olan valinin telefon dökümlerini istedi.

O gün gerçekten de Sav'ın telefonunun 42 dakika Vakit Gazetesi'ne ait telefonla görüştüğü ortaya çıktı. 

Ankara Valiliği'nin talebiyle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı telekulak soruşturması devam ediyor. Savcı ilk olarak soruşturmaya ilişkin önemli ipuçları verebileceğini düşündüğü Vakit Gazetesi telefonları, Sav'ın cep telefonu ve Vali Serindağ'ın cep telefonlarının görüşmenin yapıldığı günün dökümlerini istedi.

TİB'e resmi yazı belirtilen kurum ve şahısların telefonlarının 25 Mayıs 2008 gününe ilişkin kayıtlarını isteyen Savcının bu talebi çerçevesinde tüm kayıtlar çıkarıldı.

Bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği öğrenilen kayıtlarda, Sav ve Serindağ'ın bir araya geldiği saatlerde Sav'ın ........ numaralı cep telefonunun 42 dakika Vakit gazetesine ait bir telefonla görüştüğünün belirlendi ...

Yani Vakit Gazetesi'nin söylediği gibi Sav telefonunu açık unuttu ve muhabir de valiyle Sav'ın görüşmelerine an be an tanık oldu...