BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.385,56
HABER /  GÜNCEL

Bağcılar kiraz açtı

Bağcılar Belediyesi eski günlere dönüş yaptı. Bir zamanlar kirazların yetiştiği Kirazlı mahallesinde kiraz bahçesi açtı.

Abone ol

Bağcılar Belediyesi, Cumhuriyetin ilk yıllarında Kirazlı Köyü olarak kurulan ve bugün ilçenin hızla gelişen semtlerinden biri olan Kirazlı Mahallesi’nde “Kiraz bahçesi” oluşturarak ilçeyi meyve bahçeleriyle donatıyor.

Bağcılar’a 30 sene önce geldiğinde ilçede meyveleri dalından yeme imkânı bulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Betonlaşmayla yok edilen meyve bahçelerini yeniden oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

Bağcılar Belediyesi, yapımına 3 ay önce başlanan kiraz bahçesinin açılışını gerçekleştirdi. Toplam alanı 2 bin metrekareyi bulan bahçede, vatandaşların dinlenebileceği bir de kafeterya yer alıyor. Bahçede yer alan yaklaşık yüz ağaç, bu yıl meyvesini verdi. Mahalle sakinleri bütün bahçelerden, düzenli olarak bahçeden faydalanabilecek.

Bahçenin açılışını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede meyve bahçelerinin çoğaltılacağını söyledi. Şu an bir de üzüm bahçesi oluşturduklarını belirten Başkan Çağırıcı, “Bağcılar’da Türkiye’nin her yerinden göç etmiş insanlar yaşıyor. Biz bunu bir zenginlik olarak algılıyoruz. İlçeye de her bölgede yetişen meyve bahçeleri yapacağız.

Kayısı, incir, ceviz, kestane ve fındık gibi bahçelerini yakında açacağız." diye konuştu. İstanbul'un betonlaşmasıyla birlikte insanların şehir içinde stres atacağı yeşil alanların kalmadığını hatırlatan Lokman Çağırıcı sözlerine şu şekilde devam etti: "İstanbul'da unutulan ve yok edilen değerleri hatırlatmak istiyoruz. Meyve bahçeleriyle hem yeşil alanları çoğaltacağız hem de ilçe sakinlerine dinlenebilecekleri bir alan kazandıracağız.”