BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37

Meryem Uzerli Kimdir?

Onu ilk kez Muhteşem Yüzyıl dizisinde oynadığı Hürrem karakteri ile tanıdık. Peki oyunculuğu ile gönüllere taht kuran attığı her paylaşımı ile olay olan Meryem Uzerli kimdir? Aslen nereli kaç yaşında? Almanya asıllı Meryem Uzerli'nin biyografisi şöyle:  12 Ağustos 1983 tarihinde, 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak Almanya Hessen'in Kassel Şehri'nde Türk babadan ve Alman anneden dünyaya gelmiştir. İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşmiş ve Schauspiel...

Onu ilk kez Muhteşem Yüzyıl dizisinde oynadığı Hürrem karakteri ile tanıdık. Peki oyunculuğu ile gönüllere taht kuran attığı her paylaşımı ile olay olan Meryem Uzerli kimdir? Aslen nereli kaç yaşında? Almanya asıllı Meryem Uzerli'nin biyografisi şöyle: 

12 Ağustos 1983 tarihinde, 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak Almanya Hessen'in Kassel Şehri'nde Türk babadan ve Alman anneden dünyaya gelmiştir. İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşmiş ve Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi almıştır.

İki ağabeyi ve bir ablası vardır. Oyuncu 8 ay süren seçmeler sonrasında Meral Okay‘ın yazdığı, Timur Savcı’nın yapımcılığını yaptığı 2011 yılının dizilerinden olan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Hürrem Sultan rolünü canlandırmıştır.

Uzerli, aynı zamanda Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol almış bir oyuncudur. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamanda iyi derecede İngilizce biliyor. Türkçesi ise bugün oynadığı Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırmış olduğu Hürrem Sultana paralel olacak kadar gelişmiştir.

2011-2013: Muhteşem Yüzyıl: Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği ve senaryosunu Meral Okay -ölümünün ardından Yılmaz Şahin- 'ın yazdığı Muhteşem Yüzyıl adlı diziye bir Hürrem Sultan seçmek için Türkiye'de bütün oyuncu ajansları, bütün tiyatro kurslarından oyuncular seçilerek onlar arasında eleme yapılmıştır. Uzerli, aralarından en uygunu görüldü ve Almanya'dan çağırılarak Hürrem Sultan rolünü üstlendi.

2011 yılında Hürrem Sultan rolü için iki kez en iyi kadın oyuncu, ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü'ne layık görülmüştür. 2012 yılında ise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

2013 yılında Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu hastalığına yakalanıp diziden ayrılmıştır.


2012: Elidor: Genç oyuncu, 2012 yılından beri Elidor Türkiye'nin reklam yüzü olmuştur ve birçok Elidor reklamında oynamıştır.[kaynak belirtilmeli] Elidor için bir çok şarkı seslendirmiştir ve reklam filminde oynamıştır. Çok beğenilmiş ve takdir görmüştür.

2016: Annemin Yarası ve Gecenin Kraliçesi: 
Uzerli, 2015 yılının yaz aylarında çekimlerine başlandığı Annemin Yarası adlı sinema filminde Ozan Güven, Okan Yalabık ve Belçim Bilgin Erdoğan ile başrolü paylaşmıştır. Film, Türkiye'de 11 Mart 2016'da sinemalarda gösterime girmiştir.

2016 yılında, 03 Prodüksiyon'un yapımcılığını üstelendiği, Taylan Biraderler'in yönetmenliğini yaptığı Gecenin Kraliçesi adlı Türk tv dizinde Selin karakterini üstlenen olan oyuncu Murat Yıldırım ile başrolü paylaşmıştır.

Ünlü oyuncu Meryem Uzerli ile iş adamı Alp Özcan 2016 yılında aşk yaşamaya başlamıştı. Çift, daha sonra ani bir kararla yollarını ayırmış ancak, 5 ay sonra yeniden bir araya gelmişti.

"Doğru adamı seçemiyorum" itirafı yaptıran işadamıyla yeniden aşk yaşamaya başlayan Uzerli 2017 Mayıs ayında tekrar ayrılık kararı almıştı. 

Oyuncu Meryem Uzerli, iş adamı eski sevgilisi Alp Özcan ve kızı Lara ile çıktığı Fransa tatilinden bir fotoğraf paylaşmış kısa sürede 71 bin beğeni alan fotoğrafa çok sayıda da yorum gelmişti.