BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.246,42

Melih Gökçek Kimdir?

Melih GÖKÇEK 20 Ekim 1948 Yılında Ankara Keçiören'de doğdu. Ancak Melih Gökçek aslen Ankaralı değil. Melih Gökçek aslen anne tarafından Kosova, Prizrenli. Baba tarafından ise Urfa'nın Halfeti kazasından. Urfa'lı olunca akıllara ilk takılan Kürt kökenli olup olmadığı oluyor. Gökçek verdiği bir röportajda "Hayır, kökenimiz Türk." diyerek bu soruyu yanıtlıyor. Babası avukat olan Melih Gökçek gazetecilik eğitimi aldı. Melih Gökçek'in biri kız biri erkek 2 kardeşi daha...

Melih GÖKÇEK 20 Ekim 1948 Yılında Ankara Keçiören'de doğdu. Ancak Melih Gökçek aslen Ankaralı değil. Melih Gökçek aslen anne tarafından Kosova, Prizrenli. Baba tarafından ise Urfa'nın Halfeti kazasından. Urfa'lı olunca akıllara ilk takılan Kürt kökenli olup olmadığı oluyor. Gökçek verdiği bir röportajda "Hayır, kökenimiz Türk." diyerek bu soruyu yanıtlıyor. Babası avukat olan Melih Gökçek gazetecilik eğitimi aldı. Melih Gökçek'in biri kız biri erkek 2 kardeşi daha var. Gökçek'in kızkardeşi İstanbul'da yaşıyor ve ev hanımı. Erkek kardeşi Ankara'da ancak onun yanına bile gitmediği için pek tanınmıyor.

Melih GÖKÇEK 5 yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının avukatlık mesleğini icra etmek istemesi üzerine GÖKÇEK Ailesi Gaziantep'e taşındı. İlk, orta ve lise tahsilini Gaziantep'te yapan Melih GÖKÇEK Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdi. Parlamento Muhabirliği ve gazete temsilciliği yaptı. Market işletmeciliğinden yumurta satıcığına kadar bir çok iş yapan Melih Gökçek, siyaset ile zirveye tırmandı.

1994 Yılı yerel seçimlerinde Milletvekili iken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazandı. Ardından 1999 yılı, 2004 ve 2009 yıllarında tekrar aday oldu ve yine Ankara Büyükşehir belediye başkanı seçildi.

Melih Gökçek eşi Nevin Gökçek ile 1975 yılında evlendi. Eşi Nevin Gökçek öğretmen. Melih ve Nevin Gökçek'in Ahmet ve Osman ismini verdikleri iki çocukları var.

Melih Gökçek ailesi: Eşi Nevin Gökçek ve 2 oğlu ile gelini...Melih Gökçek aslen nereli eşi Nevin Gökçek ve 2 oğlu ile gelini...Melih Gökçek aslen nereli eşi Nevin Gökçek ve 2 oğlu ile gelini...Melih Gökçek aslen nereli eşi Nevin Gökçek ve 2 oğlu ile gelini...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN