BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  POLİTİKA

Kişiye özel yasa mı çıkıyor?

TBMM Adalet Komisyonu'nda ele alınan yeni bir kanun teklifi yeni bir tartışma yarattı.

Abone ol

TBMM Adalet Komisyonu, yabancı para alacağının Türk parası cinsinden de belirtilmesi için icra müdürünün alacaklıya 7 güne kadar süre tanımasını öngören kanun teklifini alt komisyona gönderdi.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel başkanlığında toplanan komisyon, AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz'ın kanun teklifini ele aldı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Mehmet Nuri Saygun, teklifin, eski Başbakan Necmettin Erbakan ile ilgili yasada olduğu gibi özel bir kanun teklifi olduğunu iddia ederek, ''Yasa, kimin için çıkarılıyorsa sayın Yılmaz bize bunu açıklasın'' dedi.

CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, madde gerekçelerinin olmaması nedeniyle teklifin gündeme alınmaması gerektiğini kaydetti. Eraslan, ''Daha önce bir avukat için burada özel bir düzenleme yapıldı ve biz bunu fark etmedik, atladık. Bunu da atlamayalım'' diye konuştu.

''BURAYA GELSİN, UYUYOR MU UYMUYOR MU BAKALIM''

Teklifin Anayasa'ya aykırı olduğunu öne süren Eraslan, ''Sipariş üzerine yasa yapıyoruz. Bu, kimin için çıkarılıyorsa, gelsin buraya bakalım. Ona uyuyor mu uymuyor mu görelim. Bazı avukatlar hata yaptı diye Meclis yasa mı çıkaracak?'' dedi.

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, teklifle, işadamlarının avukatlarının yanlışlığını Meclis'in düzeltmek zorunda bırakıldığını ifade etti.

Görüşmelerin ardından kanun teklifi alt komisyona gönderildi. Teklif, alacaklının, yabancı para alacağının Türk parası karşılığını yazmadan takip talebinde bulunması halinde, icra müdürüne alacaklıya, 7 günden çok olmamak üzere kesin bir süre verilmesini öngörüyor. Alacaklının, bu süre içinde, alacağını hangi tarihteki kur üzerinden talep ettiğini belirtmemesi durumunda takip talebi işleme konulmayacak.

Teklif, henüz kesinleşmemiş takip ve davalar hakkında da
uygulanacak.