BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.407,89
HABER /  GÜNCEL

Öğretmeni vurunca intihar etti

11 yaşındaki öğrenci öğretmeni tarafından dövülünce intihar etti.

Abone ol

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Beylice köyünde, ilköğretim okulu 5. sınıfta öğrenim gören bir çocuk, öğretmen tarafından dövüldüğünü iddia ederek intihar girişiminde bulundu.

Beylice Köyü İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi S.K. (11), dün okulda
öğretmenlerinin derste olmadığı bir sırada diğer arkadaşları ile pencereden sarkarak, okul bahçesinde beden eğitim dersi yapan öğrencilere seslendi. Çocukların pencereden sarktığını gören 4. sınıf öğretmeni H.F, çocukları uyardı.

Öğretmen H.F, uyarılarına aldırış edilmemesi üzerine sınıfa çıkarak, kendisini dinlemeyen öğrencilerin avuçlarına sopayla vurdu. Okuldan sonra eve dönen S.K, annesi Ayşe K'ye, öğretmenin kendisini suçsuz yere dövdüğünü söyleyip odasına kapandı. Oğlunun tavrından şüphelenerek 10 dakika sonra odasına giren Anne K, oğlunu çorabıyla ranzanın üst köşesine asılı buldu.

Mutfaktan bıçağı alarak, çorabı kesen Ayşe K, oğlunu Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Suat Öner, S.K'nın yoğun bakımda tutulduğunu, bugün itibariyle beyin ölümünün büyük oranda gerçekleştiğini açıkladı.

Jandarma ekipleri, okulda S.K ile birlikte avuçlarına vurulan çocukların ifadesine başvurdu. Çocuklar, öğretmenlerini çok sevdiklerini, öğretmenlerinin vurduğu sopanın acı hissi bile uyandırmadığını ve bu durumdan dolayı eziklik duygusu hissetmediklerini söylediler.

Olaydan sonra K. ailesinin şikayetçi olması üzerine Jandarma tarafından gözaltına alınan ve öğle saatlerinde Adliye'ye çıkarılan Öğretmen H.F, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.