BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  POLİTİKA

Bakanlığın yetkisi genişledi

TBMM Milli Savunma Komisyonu, Askerlik Kanunu'nda değişiklik yapan kanun tasarısını kabul etti.

Abone ol

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda, Askerlik Kanunu ile Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarıları benimsendi.

Askerlik Kanunu'nda değişiklik yapan kanun tasarısına göre, askerlik meclisleri, il ve ilçe idare kurullarının aldığı askerlik kararları ile kurul üyeleri hakkındaki yapılacak şikayet ve itirazlar Milli Savunma ve İçişleri bakanlıklarınca; askerlik daireleri ve şube başkanları, askerlik işlemlerine ilişkin kararlar ile hekimlerin verdiği raporlar hakkındaki şikayet ve itirazlar ise Milli Savunma Bakanlığı'nca incelettirilecek.

Tasarıyla, Milli Savunma Bakanlığı'na sadece itiraz üzerine değil, herhangi bir şekilde elde edilen bilgi ve belgelere göre de işlem yapabilme yetkisi veriliyor.

Komisyonda benimsenen Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısına göre, dalgıç ve kurbağa adamların aylık dalış tazminatı ve hizmet sürelerinin onaylanması, kuvvet komutanlıklarının yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılabilecek.

Silahlı kuvvetlerde uçucuların, paraşütçülerin ve denizaltıcıların bu hizmetlerini yapacakları uçak ve gemi ihtiyaçları da kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil güvenlik Komutanlığı tarafından saptanacak.