BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,05
ALTIN 2.466,50
HABER /  EKONOMİ

Takıda marka yarattı

Deniz Kaprol, Goldaş Tasarım Bölümü'nden ayrılıp kendi markasını yarattı.

Abone ol 20-35 yaş arasına yönelik
Takının aksesuar olarak yaygınlaşması, yerli ve yabancı birçok takı mağazasının açılmasına yol açtı. Deniz Kaprol tarafından kurulan Kaprol Design da bunlardan biri... Goldaş'ta 3 yıl Tasarım Departmanı yöneticiliği yapan Kaprol, 2005'te kendi şirketini kurdu. Kaprol, 'Dkaprol' markasıyla orijinal takılar üretiyor. Dkaprol Design'ın ürünleri özellikle 20- 35 yaş arası kadın ve erkeklere yönelik.

KOLEKSİYONLAR YENİLENİYOR
Deniz Kaprol, ilk Dkaprol Mağazası'nı geçen yıl Balıkesir'e açmıştı. Bugün İstanbul'da YKM, Galleria, Cevahir ve Sinasos alışveriş merkezlerinde satış noktaları var. Kaprol; Network, More&More ve Next Accessory gibi mağazalara toptan satış da yapıyor. Dkaprol'un merkez ofisi İstanbul'da. Üretim merkezi ise Ankara'da. Şirket, 2 ayda bir koleksiyonlarını yeniliyor. Bu nedenle bir üründen çok fazla adette üretmiyor. Deniz Kaprol, butik tasarım mantığıyla seri üretim yapmaya çalıştıklarını söylüyor.

YERLİ MALZEME KULLANILIYOR
DKAPROL, tamamen yerli malzemelerle tasarım yapıyor. Tasarımların özgün olması için de çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Deniz Kaprol, başka hiçbir yerde görülemeyecek ürünler hazırladıklarını vurguluyor. Dkaprol'da takı olarak küpe, bileklik ve kolye gibi ürünler var. Bazı ürünlerse hem kolye hem de kemer olarak kullanılabiliyor. Markanın en önemli özelliği tamamen el yapımı olması. Dkaprol'un takı haricinde kemer, çanta, şal ve tişört gibi tekstil ürünleri de var.