BIST 10.401
DOLAR 32,29
EURO 35,01
ALTIN 2.400,21
HABER /  DÜNYA

İşte yasaklı havayolları

AB, 93 havayolu şirketine ''semalarını kapattığını'', 3 havayoluna da kısıtlamalar getireceğini duyurdu.

Abone ol

AB, büyük çoğunluğu Afrikalı 93 havayolu şirketine ''semalarını kapattığını'', 3 havayoluna da kısıtlamalar getireceğini duyurdu.

Avrupa Konseyi'nin ulaştırmadan sorumlu üyesi Jacques Barrot, Avrupa üzerinde uçan şirketlerin AB'nin havayolu güvenlik standartlarına uymaları gerektiğini bildirerek, yasak listesine alınan bütün bu şirketlerin yapılan uyarılara rağmen uçaklarında güvenlik standartlarını yerine getirmediklerini iddia etti.

AB'nin yasak listesine aldığı havayolu şirketlerinin ezici çoğunluğunu Afrika ülkelerine ait şirketler oluşturuyor. Yasak listesinde 50 şirket ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti açık ara birinci sırayı alırken, bu ülkeyi 13 şirket ile Sierra Leone, 11 şirket ile Ekvator Ginesi, 6 şirket ile Svaziland ve 3 şirket ile Liberya izliyor.

Avrupa üzerinde uçuş yasağı getiriler diğer şirketler arasında Afganistan, Bangladeş, Kazakistan, Kuzey Kore ve Tayland'dan şirketler yer alıyor.

AB'nin yasaklama kararının son yıllarda ucuz taşımacılık yapan çartır şirketlerine ait uçaklardaki ölümlü kazaların sayısının artması üzerine alındığı belirtiliyor.

AB'nin havayolları kara listesine
"europa.eu.int/comm/transport/air/safety/flywell_en.htm''  internet
sitesinden ulaşılabiliyor.