BIST 10.400
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.410,81
HABER /  SPOR

Hocadan inanılmaz karar

Böylesi ne görüldü ne duyuldu. Sivas'ta amatör bir maçta takımın hocası inanılmaz bir olaya imza attı.

Abone ol

Sivas Amatör Küme A Genç Ligi'nde mücadele eden Zaferspor'un başkanı ve teknik direktörü Nureddin Tanrıverdi, hafta sonu DSİ Spor ile oynadıkları maçta bir oyuncusunun annesinin öldüğünü öğrenince, cenazeye yetişebilmek için takımının 5 futbolcusunu sakatlandığı gerekçesiyle saha kenarına aldı. Daha önce 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanan takım sahada 6 kişi kalınca, hakem 65. dakikada maçın bitiş düdüğünü çaldı.

Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin son maçında hafta sonu Karşıyaka Demirspor tesislerinde lider DSİ Spor ile karşılaştıklarını söyledi.

Maçta 2-0 yenik durumdayken, oyuncularından Mahmut Yıldız'ın cep telefonuna, o sırada takımda bulunmayan arkadaşları Emrah Ozan'ın annesinin öldüğü mesajının geldiğini kaydetti.

Maç kadrosunda olmasına rağmen karşılaşmaya gelemeyen genç futbolcusu Emrah'ın annesinin ölüm haberinin kendilerini ve takım oyuncularını çok üzdüğünü belirten Tanrıverdi, mesajı alır almaz cenazeye yetişebilmeyi ve oyuncusunun bu acı gününde takım halinde yanında olmayı istediklerini söyledi.

Tanrıverdi, 3 oyuncu değişikliği hakkını kullandıklarını, bu nedenle cenazeye yetişebilmek için takımın 6 kişi kalması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Maçın hakemi Egemen Eren'e de konuyu ilettiğini belirten Tanrıverdi, oyuncularını sakatlandıkları gerekçesiyle tek tek kenara aldığını kaydetti.

65. dakikada 5 oyuncusunu kenara aldığını ve sahada 6 kişi kaldıklarını söyleyen Tanrıverdi, futbol oyun kuralları gereğince hakem Eren'in de bu dakikada maçın bitiş düdüğünü çaldığını ifade etti.

Tanrıverdi, genç oyuncunun annesi Gülizar Ozan'ın cenazesine yetişebilmek için böyle bir karar aldıklarını, maçın bitiş düdüğünden sonra derhal Emrah Ozan'ın evine gittiklerini söyledi.

Böbrek yetmezliğinden hayatını kaybeden Gülizar Ozan'ın cenaze namazına yetişemediklerini, ancak Emrah ile acılı ailesine taziyede bulunduklarını belirten Tanrıverdi, takımında arkadaşlık duygularının çok üst seviyede olduğunu, takım ruhu içerisinde mücadele ettiklerini kaydetti.

Tanrıverdi, ''Maç bizim için önemli değil. Önemli olan takım ruhu, arkadaşlık. Bu acı haberi alınca hemen Emrah'ın yanında olmayı istedik'' dedi.

Emrah Ozan'ın başarılı bir futbolcu olduğunu, Sivas Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu karmasına da çağrıldığını belirten Tanrıverdi, takımlarının da ligi 17 puanla 5. sırada tamamladığını kaydetti.

Rakipleri DSİ Spor'un da maç öncesinde şampiyonluğunu ilan ettiğini, onun için sonucun çok önemli olmadığını ifade eden Tanrıverdi, maçın rakipleri lehine 3-0 tescil edilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.