BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,86
ALTIN 2.434,18
HABER /  GÜNCEL

Koza kolejinden destek

Türkiye Kızılay Derneği’nin Koza Koleji’nin katkıları ile başlattığı kan bağışı kampanyası devam ediyor.

Abone ol

Türkiye Kızılay Derneği’nin Koza Koleji’nin katkıları ile başlattığı “Bir Hayat Kurtarın Hemen Şimdi” isimli kan bağışı kampanyası Anadolu yakasında Kadıköy Vapur İskelesi önünde, Avrupa yakasında ise Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndaki Mobil Kan Bağışı araçlarında devam ediyor.

 

İstanbul’un yıllık 550 000 kan/kan kompeneti ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan kampanya önümüzdeki hafta Kartal ve Taksim meydanlarında olacak.

 

13 Mart tarihinde İstanbul’un en önemli meydanlarında başlatılan çalışmanın  istenilen amaçlara ulaşabilmesi için toplumun her kesiminin bir gün ihtiyacı olacağını düşünerek bu kampanyanın gerek duyurulması gerekse bizzat desteklemesi adına üzerine düşeni yapacağına inancımız sonsuzdur.

 

TIR’LAR KAN BAĞIŞINI ARTTIRDI

 

İstanbul’un Anadolu yakasında Kadıköy Meydanı’na yerleştirilen kan alma TIR’ı 13 üniteyle başladığı kan alma çalışmalarını dün (20.03.2006) itibariyle günlük 50 üniteye çıkardı. Avrupa yakasında Bakırköy Meydanı’na yerleştirilen kan alma TIR’ı ise 39 ünite ile başladığı çalışmalarını dün itibariyle günlük 101 üniteye çıkardı. Türk Kızılayı kan alma ekiplerinin günlük ortalama 25 ünite kan aldığı dikkate alındığında TIR’ların günlük kan bağışını yer yer 4 katına çıkardığı görülmektedir.