BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

GOPa Çanakkale parkı

Gaziosmanpaşa Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 91. yıldönümü nedeniyle ilçeye Çanakkale parkı açtı

Abone ol

''Yeşille tarihi buluşturuyoruz'' şiarından hareket eden GOP Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 91. yıldönümü nedeniyle ilçeye içinde sembolik Çanakkale Abidesi ile 82 adet şehitlere adanmış mezar taşının da yer aldığı anlamlı bir park kazandırdı.

ŞANLI ZAFER GOP'TA YAŞATILIYOR

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Çanakkale Zaferinin bir ülkenin yeniden doğuşunun en önemli örneklerinden biri olduğunu vurgulayarak, '' Yokluk içinde yapılan bu savaşta şehit düşenler, çağdaş dünyaya bir ulusun gücünü kanlarıyla ispat etmiştir. Bu park şehitlerimize adanmıştır. Bu vesile ile bize bu aziz vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün İstiklal Kahramanlarını, bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz''dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin yeşillendirme seferberliği tüm hızıyla sürüyor.'' Yeşile tarihi buluşturuyoruz ''şiarından hareket eden Gop Belediyesi Fetih Parkı ve Rumeli parkından sonra bu kez de Çanakkale Zaferi'nin 91. yıldönümü nedeniyle bir tema parkı olan '' Çanakkale Şehitleri Parkını'' hizmete soktu. İçinde sembolik Çanakkale Abidesi ile onu çevreleyen hilal şeklinde çim alanda 82 adet mezar taşının konulduğu parkta ayrıca yerleştirilen 82. mezar taşında ise ''Mehmet- Kafkasya, Halep, Balkanlar, Kerkük ve Tüm Türk İslam Alemi '' yazısı yer alıyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği açılış töreninde Mehteran Bölüğü bir konser verirken GOP İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Arslan ''Çanakkale Destanı'', Abdulhamit Erdoğan 'da ''Çanakkale Şehitleri' adlı şiirleri
okudu. Aynı okulun öğrencilerinden Mehmet Uğurlu, M.Sami Terim, Yusuf Şahin ile Fatih Çavuş'un sergiledikleri hikaye drama dakikalarca alkışlandı. GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, parkın Gaziosmanpaşalılar için ayrı bir değeri olduğunu belirterek;'' Bu park Türkiye Cumhuriyetin kurulmasına vesile olan 'ya istiklal ya ölüm'' diyebilen bir milletin şanlı zaferine adanmıştır'' dedi.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ PARKI

Çanakkale Şehitleri Parkı Karadeniz Mahallesi Ertuğrul Caddesinde 4 dönümlük bir alanda kuruldu. İçinde sembolik Çanakkale Abidesi'nin bir minyatürünün de yer aldığı park duvar resimleri, mezar taşları ve çevre düzenlemesiyle Çanakkale Zaferi tema edinerek tasarlandı.
Ana arter üzerinde yer alan park 3,5 metre yüksekliğinde toplam 150 metre uzunlukta duvarlarla çevrelenerek, özel bir alanda inşa edildi. Parkın duvarlarının ön cephelerinde Çanakkale Zaferini anlatan savaş sahneleri ,Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Seyit Onbaşı, kağnılarıyla cepheye mermi taşıyan kadınlarımız, Nusret Mayın Gemisi ile canı pahasına savaşıp şehit olan askerlerimiz resmedildi. Parkın resim ve heykelleri, Heykeltıraş M. Aşan Akın ile Doğhan Yürürler liderliğinde 5 kişilik ekip tarafından yapıldı.