BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Galatasaray meclis gündeminde!

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçında dün Real Madrid'e 6-1 yenilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Galatasaray'daki iç çekişmelerin takımın motive olmasını engellediğini belirterek, "6-0, 6-1 gibi sonuçlar Galatasaray'a yakışmıyor, bu tür sonuçlar müstemleke dönemlerine aittir" dedi.

GALATASARAY'A YAKIŞMIYOR 

Bu tür sonuçların Galatasaray gibi bir takıma yakışmadığını belirten Yeniçeri, "Galatasaray'daki iç çekişmeler takımın motive olmasını engelliyor. Galatasaray birinci sınıf takımdır, yenemeyeceği takım yoktur, sorunu konsantrasyon sorunudur. Umarız Galatasaray konsantrasyon sorununu bir an önce aşar. 6-0, 6-1 gibi sonuçlar Galatasaray'a yakışmıyor, bu tür sonuçlar müstemleke dönemlerine aittir" diye konuştu.

İYİ POLİS KÖTÜ POLİS

Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çekileceğini açıklayan terör örgütüne "silahları mağaralara bırakın ya gömün" dediğini, ancak örgütün "kurt var, kuş var, silahsız olmaz" diyerek, "namlular her zaman ensenize dönük olacak, istediğimiz yasal değişiklikleri yapmazsanız harekete geçeceğiz" mesajı verdiklerini öne sürdü.

Çözüm sürecinde BDP ve Kandil'in sürekli gerecek, İmralı'nın da sağduyulu ve makul davranarak "iyi polis kötü polis" oyununu oynadığını ileri süren Yeniçeri, açıklanması beklenen bu paketin beşinci paket olacağını, altıncı paketin de ne zaman gündeme getirileceğini merak ettiklerini söyledi.

Özcan Yeniçeri, demokrasi paketini hazırlayanların kendilerinin demokrat olmadığını iddia ederek, "Paketi hazırlayanlar, milli iradeyi temsil eden milletvekillerinin yıllardır içeride tutulmasından rahatsız değiller, hapishanede bulunan gazeteciler bakımından Türkiye'nin rekoru elinde bulundurmasını normal karşılarlar, uzun tutukluluğun sona erdirilmesi için ellerini dahi kıpırdatmazlar" dedi.

DEVLETİ PAKETLEYİP PKK'YA VERİYORLAR 

Hükümet'in "Demokratik paket çıkartıyoruz" diyerek, devleti paketleyip PKK'nın emrine vermek gibi bir yolu benimsememesi gerektiğini iddia eden Yeniçeri, "Bu, demokratikleşme paketi, içinde ne olursa olsun PKK ve uzantılarını memnun etmeyecektir. Adamlar paket maket değil, egemenlik ve bağımsızlık talep ediyorlar" diye konuştu. Yeniçeri, terör örgütünün Türkiye'yi önce iki dilli, iki milletli bir devlete daha sonra da iki ayır devlete bölmek istediğini öne sürdü.

Yeniçeri, basının terör örgütünü yücelttiğini öne sürerek, "Basın, Yunan ordusunu bile bu kadar savunmamış ve yüceltmemiştir; şimdi terör örgütü elebaşını ikonlaştırmakta ve yere göğe sığdırmamaktadır" şeklinde konuştu.

MHP'li Yeniçeri, bu yıl oylarının düştüğünü gören AK Parti'nin "daraltılmış bölge sistemi" ile daha az oy almasına karşın daha çok milletvekili çıkarmayı hedeflediğini ileri sürdü