BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Uyardı !

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğini belirterek, “Hiç kimse de Türkiye’nin sabrını, soğukka...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğini belirterek, “Hiç kimse de Türkiye’nin sabrını, soğukkanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp test etmeye kalkışmasın. Zira böyle yanlış karşısında hukuktan aldığımız güçle gerekli karşılığı vermekten de çekinmeyiz” dedi.
Sahip olacağı 3 bin 662 yatak kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi niteliğine sahip olacak projenin temelleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle atıldı. Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi olma özelliğine sahip olacak Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü’nün temel atma törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplam 1 milyon 204 bin 713 metrekare yerleşim alanına sahip, 13 bloktan oluşan hastanede, 119 ameliyathane salonu, kapalı ve açık otoparklar ile helikopter pisti bulunacak.
Bilkent’te düzenlenen temel atma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketi üzerinde çalıştıklarını ve dün akşam çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Paketin redaksiyon çalışmalarının yapıldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, “İnşallah ay sonuna kadar geniş bir basın toplantısıyla bizzat şahsım bu paketi açıklayacağım. Burada da halkımızın bir çok beklentilerini giderecek başlıklar olduğunu göreceksiniz. Zira yol çıkarken dediğimiz gibi ‘Her şey insan’ için dedik ve insanı devletin önüne çıkaran bir anlayışı benimsediğimizi AK Parti olarak, AK Parti iktidarı olarak ifade ettik. İşte bunlar hep bunun adımlarıdır” dedi.

“ÜLKE İÇİNDE OLDUĞU GİBİ DIŞARIDA DA BARIŞI ÖNEMSİYORUZ”
Türkiye’nin geleceğini çok sağlam temeller üzerine inşa ettiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Burada bir hususu özellikle vurgulamak istiyorum. Bir ülkelinin ilerlemesi, kalkınma kendi iç dinamikleri kadar dış şartlarla da yakından ilgilidir. Bugünün dünyasında kendi bölgesinden, komşularından, dünyadan kopuk bir ilerleme ve kalkınma sağlam, kaliteli, kalıcı bir büyüme olamaz. Türkiye olarak hem kendi huzur ve istikrarımız hem de bölgemizin huzur ve istikrarı için içeride olduğu kadar dışarıda barışı önemsiyor, bunun içinde samimi mücadele veriyoruz. İçeride sorumlarımızı çözmek için reformlar yaparken komşu ülkelerle, bölge ülkeleriyle iyi ilişkiler tesis etmek, oralarda barışı, huzuru, istikrarı çok samimi bir şekilde çözmek istiyoruz. Bununda gayreti içerisindeyiz.”

“TÜRKİYE’NİN HİÇBİR ÜLKENİN TOPRAĞINDA GÖZÜ YOK”
Türkiye olarak hiçbir ülkenin topraklarında gözlerinin bulunmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, hiçbir ülkenin iç işlerine karışmak gibi bir niyetlerinin de bulunmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, “Ancak artık içişleri boyutunu aşan, bölgeyi doğrudan ilgilendiren, özellikle de kardeş bildiğimiz halklara zulüm haline dönüşen girişimler karşısında da çok net, çok ilkeli bir tavır sergiliyoruz. Hele hele içeride kendi halkına topluca katleden zalim rejimlerin bununla yetinmeyip Türkiye’yi, Türkiye sınırlarını hedef almasına asla müsamaha göstermiyor, buna da göz yummuyoruz. Türkiye’yi kaosa çekme yönündeki girişimleri son derece dikkatli, son derece hassas bir şekilde takip ediyor, soğuk kanlı şekilde yapılması gerekenleri yapıyoruz. Türkiye’ye yönelik fiili saldırılara cevap verdiğimiz gibi, Türkiye içinde uygulanan kaos ve kışkırtma planlarına da asla tahammülümüz olamaz, hoşgörümüz olamaz, onlarında cevabını veriyoruz ve veririz. Biz her zaman itidalin, serinkanlılığın, sağduyunun yanında olduk. Biz her zaman ilkelerle hareket ettik, adaleti gözettik, hakkı gözettik, biz güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu dünyaya inandık ve böyle bir dünyanın mücadelesini verdik” diye konuştu.

“HİÇ KİMSE TÜRKİYE’NİN SABRINI VE SOĞUK KANLILIĞINI TEST ETMEYE KALKIŞMASIN”
Bundan sonra da aynı şekilde hareket edeceklerini ve aynı ilkeleri tavırlarını sürdüreceklerini sözlerine ekleyen Başbakan Erdoğan, kendilerinin büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceklerini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, “Umuyorum ve inanıyorum ki, hiç kimsede Türkiye’nin sabrını, soğuk kanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp test etmeye kalkışmasın. Zira böyle yanlış karşısında hukuktan aldığımız güçle gerekli karşılığı vermekten de çekinmeyiz” şeklinde konuştu.
(İHA)