BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’a suikast iddiasını değerlendirdi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakan Erdoğan’a suikast yapılacağı iddialarına yanıt verdi. Bakan Kılıç, "Herhangi bir problem söz ko...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakan Erdoğan’a suikast yapılacağı iddialarına yanıt verdi. Bakan Kılıç, "Herhangi bir problem söz konusu değildir" dedi.
Çankırı’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çankırı Valiliğini ziyaret etti. Valilik önünde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Kılıç, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’dan kentle ilgili brifing aldı.
‘AK Partili iki kadının Başbakanlığa bağlı bir kuruma böcek yerleştirdiği iddiasını değerlendiren Kılıç, konuyla ilgili gazetelerde doğrudan çok yanlış bilgilerin olduğunu kaydetti.
Kılıç, konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "Dinleme cihazı yerleştirildiği bilgisi doğrudur fakat dinleme cihazını AK Parti’nin kurucular kurulu üyesi olan iki kadın yöneticinin yerleştirdiği iddiası tamamen yanlıştır. Bu böcekleri yerleştirenler bir süre boyunca takip edildi ve olay Cumhuriyet Savcılığına intikal etti. İlgili istihbarat biriminin neresi olduğu, yerleştirenlerin kimler olduğu, detaylarının neler olduğu konusunda ilgili bakanlarca ve ilgili Başbakan Yardımcılığından açıklamalar yapılacak" dedi.

"BİR PROBLEM SÖZ KONUSU DEĞİL"
"Başbakan Erdoğan’a suikast yapılacak" iddialarına da yanıt veren Kılıç, devlet adamlarına yönelik güvenlik kriterlerinin en üst düzeyde sağlandığını söyledi. Başbakan Erdoğan’la ilgili herhangi bir güvenlik riski bulunmadığını ifade eden Kılıç, "Başbakanımızı hedef alan pek çok teşebbüsün varlığından kamuoyu da güvenlik birimleri de haberdardır. Bu gibi konular demokratik hukuk devleti içerisinde, hukuk devletinin meşrutiyet gerekleri doğrultusunda gereken önlemlerle bertaraf edilir, tedbirler alınır. Herhangi bir problem söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.
Bakan Kılıç’a ziyaretlerinde AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin eşlik etti.
(İHA)