BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Altında beklenen deprem başladı

ABD Merkez Bankası'nın piyasaları etkileyecek kararlarının arifesinde altın düşüşe geçti.

Abone ol

Uluslararası piyasalarda onsu 1300 doların altına düşen altın 1295 dolarla 8 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyede işlem gördü.

ABD Merkez Bankası Fed'in devam eden toplantısı altın fiyatlarında etkili oluyor.Fed'in varlık alımlarıyla ilgili kritik kararı öncesinde altın zayıflayarak 1300 dolar sınırının altına geriledi.

Fed, dün başlayan ve bugün sona erecek toplantıda aylık 85 milyar dolar büyüklükteki varlık alımlarında azaltmaya gidip gitmemeye karar verecek.

8 AĞUSTOS'TAKİ SEVİYEYE İNDİ

Piyasada Fed'in varlık alımında azaltmaya gideceği beklentisinin oluşmasıyla altın değer kaybederek 8 Ağustos'tan bu yanaki en düşük seviyesi olan 1295 dolara kadar geriledi.

DOLAR 2 LİRANIN ÜZERİNDE

Dolar, ABD Merkez Bankası Fed'in kritik varlık alım kararını vereceği güne 2 liranın üzerinde başladı. Fed, bugün aylık 85 milyar dolar büyüklükteki varlık alımlarında azaltmaya gidip gitmeyeceğini açıklayacak. Piyasalar Fed'in 10-20 milyar dolarlık bir azaltma yapmasını bekliyor. Dolar/TL paritesi 2 liranın hemen üzerinde 2,0058 seviyesinde seyrediyor. Hafta başında ABD ve Rusya'nın Suriye'ye askeri müdahale olmadan kimyasal silahları ülkeden çıkarmak üzere anlaşması ve Pazar günü Fed başkan adaylarından Larry Summers'ın adaylıktan çekilmesi doların Pazartesi günü 1,99 liranın altına gerilemesine neden olmuştu. Ancak Pazartesi akşam saatlerinde Türkiye hava sahasını ihlal eden bir Suriye helikopterinin Türk jetlerince düşürüldüğü haberi doları tekrar 2 liranın üzerine taşımıştı.