BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Türk Kızılayı’ndan kurban kesim kampanyası

Türk Kızılay’ı, vekaletle kurban kesim kampanyasını başlattı. Yurt içi vekalet bedeli 575 TL, yurt dışı vekalet bedeli ise 300 TL olarak bel...

Abone ol

Türk Kızılay’ı, vekaletle kurban kesim kampanyasını başlattı. Yurt içi vekalet bedeli 575 TL, yurt dışı vekalet bedeli ise 300 TL olarak belirlendi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, vekaletle kurban kesimi ve detaylar hakkında basın açıklaması yaptı. Kurbanın bir ibadet olduğunu bağış olmadığını ifade eden Akar, “Parasını verip, ister kesin istemezseniz kesmeyip satın diyecek bir materyal değildir. Kurban bir ibadettir. Kurban kesilmeli ve kanı akıtılmalı, kesilirken Allah’ın adı anılmalıdır. Allah rızası için kesilmelidir. Hasıl olan etler, fakir fukaraya dağıtılmalıdır” dedi.
Kurban kesilirken kurallarına uyulması gerektiğini belirten Başkan Akar, “İslami ve insani maddeleri kapsar. İslami hususlara göre kıbleye çevrilmesi üzerine Allah’ın adı anılması sağlığa uygun ortamlar içerisinde kesilmesi ve kurban kesilirken hayvan haklarına rivayet edilmesi, din görevlilerin bulunması vekaletin taksili açısından noterlerin bulunması gerektiğini “söyledi.
Kurban vekaleti fiyatlarını açıklayan Akar, “Yurt içi vekalet bedeli 575 TL’dir. Yurt dışında bu bedel 300 TL’dir. Yurt dışında bu bedelin düşük olması orada hayvan fiyatlarının düşük olması" dedi.
Türk Kızılay’ına bağış yapmanın çeşitli yollarının olduğunu ifade eden Başkan Akar, “ Vekalet vermek isteyen vatandaşlarımız "2868 Türk Kızılay’ı Hesaplarına Kurban bedeli yatırıyorum" diyerek Türk Lirası, Dolar ve Euro yatırabilirler. İnternet sitemiz vasıtasıyla online bağış yapabilirler, Türk Kızılay’ı şubeleri aracılığıyla yapabilirler yine 168 ücretsiz çağrı merkezlerimizi arayarak oradaki arkadaşlarımız yönlendirmesiyle bağış yapabileceğini” söyledi.
Türk Kızılay Kurumunun kurban kampanyasında kar amacı olmadığını belirten Akar, “Türk Kızılay’ı olarak kendi öz kaynaklarımız kullanıyoruz. Hizmet bedeli dediğimiz kavurma, konserve yapılması ve nakliyesi Et ve Süt Kurumundan elde ediyoruz, Bunu biz sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Kavurmaları konserve haline getiriyoruz bunların raf ömrü 18 aydır. Tamamen kurban etlerinden oluşuyor” ifadesini kullandı.
(İHA)