BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,77
HABER /  DÜNYA

8 yaşındaki çocuğa polis dayağı

Mersin’de 8 yaşındaki ilkokul öğrencisinin, polis tarafından dövülerek hastanelik edildiği ileri sürüldü. <br/>Edinilen bilgiye göre olay, 1...

Abone ol

Mersin’de 8 yaşındaki ilkokul öğrencisinin, polis tarafından dövülerek hastanelik edildiği ileri sürüldü.
Edinilen bilgiye göre olay, 11 Eylül tarihinde Şevket Sümer Mahallesi’ndeki Siteler Polis Merkezi önünde meydana geldi. İddiaya göre, polis merkezi önündeki parkta oyun oynayan Hatice Uluğ İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi D.Ö. (8), bir arkadaşı ile kavgaya tutuştu. Kavgayı gören Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru ise çocukları uyardı. Uyardığı çocuklardan D.Ö.’nün kendisine küfretmesine öfkelenen polis memuru, bu kez çocuğu dövdü. Diğer polislerin araya girmesiyle polis merkezine götürülen D.Ö., bir süre bekletildikten sonra ailesine teslim edildi.
Olayın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra evinde rahatsızlanan ve kusmaya başlayan D.Ö., ailesi tarafından Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk muayenesinde ’kum döktüğü’ şüphesi bulunarak eve gönderilen D.Ö., kusmaya devam edince tekrar hastaneye getirildi. D.Ö.’nün böbreklerinde, kaburgalarında ve bedeninin çeşitli yerlerinde zedelenmeler olduğu belirtilerek, hastaneye yatırıldı. Küçük çocuğun tedavisinin yaklaşık 1 haftadır sürdüğü belirtildi.

"BEN ONA KÜFRETTİM, O DA BANA VURDU"
Hastane odasında başından geçenleri anlatan D.Ö., “Arkadaşımla kavga ediyorduk. Sonra polis geldi beni dövdü, onu dövmedi. Ben ona küfrettim, o da bana vurdu. Götürdü, demirlere vurdu. Ardından da karakola götürdüler. Sonra ailem gelip aldı. Daha önce de iki kere beni dövmüşlerdi” dedi.
D.Ö.’nün babası Abdulkadir Ö. ise, oğlunu döven polis hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Siteler Polis Merkezi’nin karşısında oturuyorum. Çocuğum karakolun bahçesinde oynarken, çevik kuvvet polisleri tarafından hastanelik edilmiş. Kafasını arabaya vurmuşlar, her yerini darp etmişler. Sonra soğuk suyun altına tutmuşlar. Eşim gitmiş önce vermemişler, 2 saat sonra eve göndermişler. Eve geldiğinde çocuk darp içindeydi. Hastaneye getirdim kusuyordu, ateşi vardı. Bir haftadır hastanede yatıyor. Polis bu yetkiyi nereden almış, kimler vermiş” diye konuştu.
Polisin, çocuğuna, diğer arkadaşına ’tokat atmadığı’ için dövdüğünü ileri süren Abdulkadir Ö., "Bunun üzerine polis memuru, benim oğluma tokat atmış. Çocuğum da ona küfretmiş. O da çocuğumu ekip arabasının içerisine koymuş, kafasını arabaya vurup tekme tokat dövmeye başlamış" şeklinde konuştu.

POLİS MEMURU AÇIĞA ALINDI
Öte yandan, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, çocuğu dövdüğü iddia edilen polis memurunun açığa alındığını, polis hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi. Olayın yakından takipçisi olduğunu belirten Öksüz, bahsi geçen polis merkezinin, özellikle çocuklar için bir eğitim ve eğlence merkezi gibi hizmet verdiğini, merkezin, her gün çocuklarla dolup taştığını ve bu imajın zedelenmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.
(İHA)